Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Hulshout, België

Evenementen 8-Daagse naar Sauerland

Praktische informatie

8-Daagse naar Sauerland
J.Verlooyplein 39
2235 Hulshout (Antwerpen)
België

Tel: +32 (0) 496 41 81 80

euroshuttle@telenet.be

Contactpersoon

Jan Nys

Gesproken talen

NL - FR - EN - DE

Algemene info


Met de leden van uw vereniging of club, of met uw familie of vrienden 8 dagen naar Sauerland

van 30/09/2018 tot 07/10/2018


In deze prachtige streek in midden Duitsland, ook gekend als het "Land der 1000 Bergen", zijn vele toeristische mogelijkheden en lokale culinaire specialiteiten. We verblijven in het familiale landhotel "Henkenhof" op ong. 5 km van het gekende Willingen, in het centrum van de deelgemeente Usseln.

Dag 1:
07u00 - vertrek carpoolparking Puurs A12
08u00 - vertrek carpoolparking Watertoren te Geel.
Onderweg stop voor een vrij ontbijt. Via Nederland rijden we richting Sauerland. In de namiddag worden we verwacht in de koffiebranderij van Medebach. Daar is een rondleiding, demonstratie en proeverij voorzien. Iedere deelnemer krijgt een aandenken. Daarna gaan we verder naar ons hotel. Na de kamerverdeling wacht ons een dinerbuffet.

Dag 2: na het ontbijt rijden we richting Winterberg waar de "Kappe-Express op ons wacht. Hij zal ons door heel Winterberg voeren. Vrije lunch in Winterberg. Daarna rijden we richting Oberkirchen waar we een kunstsmid bezoeken. Daar is eveneens taart en koffie voorzien. Nadien rijden we terug richting hotel voor het dinerbuffet.

Dag 3: na het ontbijtbuffet gaan we richting Rüthen-Kallenhardt waar we met een gids door het Arnsberger Wald gaan rijden. Na deze rondrit stoppen we in een typische bergstube voor vrije lunch of een lokale streek specialiteit. Aansluitend brengen we een bezoek aan de bekendste "Edel"Likeurstokerij van het Sauerland. Daar krijgen we een rondleiding aangeboden, plus een degustatie van verschillende likeuren. Na al dit lekkers rijden we terug naar het hotel voor het dinerbuffet.

Dag 4: na het ontbijt gaat het richting Bad Berleburg waar we het prachtige kasteel bezoeken o.l.v. een gids. Daarna lunchen we in het bekende Landgasthof "Leibach". Na de lunch maken we met een gids een rondrit door de streek "5 Täler Rundfahrt". Hierna wacht ons in hetzelfde Landgasthof een hoogstaand 3-gangen menu (incl. aperitief). Daarna gaan we genieten van een welverdiende nachtrust in ons hotel.

Dag 5: na het ontbijt bezoeken we in Usseln het "Heimatmuseum". In de namiddag worden we verwacht in het plaatselijke koffiehuisje voor koffie en zelfgemaakte taart (à volonté). 's Avonds worden we aan ons hotel afgehaald met de huifkar voor een typische Sauerlandische dans en BBQ-avond.

Dag 6: na het ontbijt bezoeken we "Bestek Museum" in Fleckenberg. Daarna genieten we weerom in het Landsgasthof Leibach van een typische streeklunch. Na een paar uurtjes vrij gehad te hebben, is er in hetzelfde Landgasthof Leibach een wafelenbak voorzien (weerom à volonté incl. koffie en thee). 's Avonds dinerbuffet in ons hotel.

Dag 7: na het ontbijt plannen we een dagje Iserlohn, de grootste stad in het Sauerland. Deze oude industriestad is zeker de moeite waard om te bezoeken: vele mooie oude gebouwen, musea e.d. Ook moderne shoppings, en vele drank- en eetgelegenheden. Iedereen is hier de ganse dag vrij en bezoekt wat hij zelf wilt. Na een ontspannende vrije dag weer naar het hotel voor het diner.

Dag 8: helaas... de dag van vertrek! Na het ontbijt is het koffers pakken, maar alvorens het Sauerland te verlaten maken we nog een 3-uur durende boottocht op de Möhesee. Tijdens deze vaartocht krijgen we nog een Westfälischem Buffet aangeboden. Daarna is het jammer genoeg tijd om weer naar onze eigen Heimat te keren! Er wordt onderweg nog halte gehouden om de beentjes te strekken. Aankomst is voorzien tussen 20u00 & 21u00.

Opmerking: het programma kan wegens onvoorziene omstandigheden lichtjes wijzigen.

Prijs: 785,- € p/p

30% te betalen bij reservering.
Het saldo 30 dagen vóór afreis.

Inbegrepen:
- reis per luxe autocar
- half pension vanaf het avondmaal de eerste dag t/m het middagmaal op de dag van vertrek
- alle in het programma vermelde excursies, rondritten, gidsen, inkomgelden, degustaties, vermelde lunchen, Westfälischem Buffet en BBQ

Niet inbegrepen:
- dranken bij de diners, lunches, BBQ
- persoonlijke uitgaven
- toeslag éénpersoonskamer van 10,- € p/nacht
- annulatie verzekering van 30,- € p/p

Reisdocumenten: identiteitskaart

Reserveren kan per mail op het e-mail adres euroshuttle@telenet.be
Inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot (KBC: BE76-7330-0598-1795)
Extra info

Gebruikerswaarderingen

Er zijn momenteel nog geen gebruikerswaarderingen.

Toon meer waarderingen
Schrijf zelf een waardering

Schrijf zelf een review

Uw review:

  • Gelieve een score te geven.