Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

,

Evenementen Archeologie als omgevingsrecht - Omgevingswetenschappen als archeologie

Praktische informatie

Archeologie als omgevingsrecht - Omgevingswetenschappen als archeologie
Kielenstraat 15

Tel: +32 (0)12 67 03 40
Bekijk website »
huberte.renaers@limburg.be

Contactpersoon

Huberte Renaers

Algemene info

De lezingencyclus ‘Spraakwater’ is een vaste waarde in het jaarprogramma van het Gallo-Romeins Museum. We bieden een mix van thema’s uit de internationale archeologie en klassieke geschiedenis. Nationale en internationale sprekers brengen heldere uiteenzettingen met ruimte voor debat.

Je kan de lezing zowel thuis online als in het auditorium van het museum volgen. Als je de lezing online wil volgen, is vooraf inschrijven verplicht! Je ontvangt na inschrijving en betaling een e-mail met de link om aan de online lezing deel te nemen. Je kan je inschrijven via deze link.

Duur: 90 minuten
Aanvang stipt op 19u30
Prijs: 3,- €

10 mei 2023

Archeologie als omgevingswetenschap - Omgevingswetenschappen als archeologie.  Een natuurwetenschappelijke zoektocht naar sporen van menselijk handelen.

Door Prof. Dr. Philippe De Smedt (Universiteit Gent)

Philippe De Smedt is verbonden aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent en daar tevens verbonden aan de vakgroep Archeologie (faculteit Letteren & Wijsbegeerte). Zijn onderzoek draait om de relatie tussen mens en omgeving sinds de laatste ijstijd tot in het heden.

_________________________________________

Meer info over het Gallo-Romeins Museum vind je hier.

Extra info