Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Bilzen,

Evenementen Fleuramour... Passion for Flowers

Praktische informatie

Fleuramour... Passion for Flowers
Landcommanderij Alden Biesen - Kasteelstraat 5
3740 Bilzen

Tel: +32 (0) 14 28 60 80
Bekijk website »
events@rekad.be

Contactpersoon

Indra Corten

Gesproken talen

NL - EN - FR - DE

Algemene info

FLEURAMOUR... A magical world of flowers

Fleuramour dat zou plaatsvinden van 25 – 28 september 2020 en jaarlijks meer dan 15.000 bezoekers trekt op vier dagen is vanwege het coronavirus verplaatst naar 2021.

De organisatie van het internationale bloemenevenement streeft naar kwaliteit en schoonheid en vreest dat het dit niet kan garanderen in deze onzekere tijden.

Dit jaar zou al de 25ste editie geweest zijn van het internationaal bekende evenement Fleuramour - A Magical World of Flowers. Volgens de organisatie beloofde het een magische jaargang te worden. “Bezoekers zouden terechtkomen in een sprookjesachtige wereld met 140.000 bloemen, verwerkt in fabuleuze designs door 's werelds beste bloemstylisten. Naast feeërieke
bloemenshows, vernieuwende demonstraties, workshops en de nodige randanimatie wilden we voor dit zilveren jubileum nog enkele verrassingen uit de hoge hoed toveren, maar de gezondheid, veiligheid én het welzijn van onze bezoekers, exposanten en iedereen die betrokken is bij de organisatie staan voorop.”

Kwalitatief hoogstaandniveau
Na Nederland, Rusland, België en Italië was het de beurt aan Roemenië en het team van Nicu Bocancea om het binnenplein van het kasteel te transformeren in een adembenemend spektakel. De kerk zou een magisch uitzicht krijgen dankzij Dmitry Turcan uit Azerbeidzjan. Ook andere grote namen als Tomas De Bruyne, Tom De Houwer en Angelica Lacarbonara hadden hun deelname aan Fleuramour bevestigd. In totaal werden een 200-tal floral designers uit 20 landen verwacht.
Door de onzekere ontwikkelingen omtrent het coronavirus vreest de organisatie dat zij zullen afhaken en kunnen ze niet garanderen dat het evenement hetzelfde kwalitatief hoogstaande
niveau zou behalen als de vorige edities.

Eén jaar uitstel
“Fleuramour is altijd tot in de puntjes geregeld en dat kunnen we nu niet garanderen. Daarom hebben we besloten om het evenement te verplaatsen naar 2021. Dat geeft ons uiteraard
ook weer meer tijd om deze 25ste editie nog magischer te maken. Wij begrijpen dat dit absoluut geen leuk nieuws is, maar we rekenen op jullie begrip. Het annuleren brengt enorme kosten met zich mee, maar we zetten alles op alles om er in 2021 een onvergetelijk evenement van te maken.”
Het thema “Magic” zal in 2021 behouden blijven, besluit de organisatie.

See you 24-27 september 2021.

Extra info