Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Tongeren,

Evenementen Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland

Praktische informatie

Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Tel: +32 (0) 12 67 03 40
Bekijk website »
bart.demarsin@stadtongeren.be

Contactpersoon

Bart Demarsin

Gesproken talen

NL - FR

Algemene info


Expo IMPERIUM ROMANUM

Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland.

van 4 juni 2022 tot 15 januari 2023

in het Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Vandaag zie je nog overal sporen van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten.
Al 15 jaar lang legt de Oostenrijkse fotograaf Alfred Seiland (°1952) al die overblijfselen vast. Zijn eigenzinnige, kleurrijke foto’s genieten internationale erkenning.

Je krijgt unieke foto’s te zien van Romeinse tempels, aquaducten, badgebouwen, bruggen en zo veel meer. Van de Pont du Gard in Frankrijk tot het amfitheater van Pula in Kroatië. Al even boeiende beelden zijn er van minder bekende plaatsen in pakweg Portugal, Marokko of Albanië. Ze doen je vast zin krijgen om de sites in het echt te bezoeken!

De tentoonstelling is mooi vormgegeven. Op de achtergrond klinkt pianomuziek van Wouter Dewit. Dat alles maakt het tot een aangename omgeving om samen met je partner, familie of vrienden op ontdekking te gaan. Een audioguide die elke foto kort en duidelijk toelicht is inbegrepen in je ticket. Zo wordt de wereld van Alfred Seiland én die van de Romeinen vlot toegankelijk.

Kindvriendelijk
De eigenzinnige, kleurrijke beelden van Alfred Seiland doen vaak glimlachen. Dat maakt ze ook aantrekkelijk voor kinderen. Ze genieten van een audiotour op maat. Ook is er het spel ‘Zoom In!’ om samen met hun (groot)ouders de meest fascinerende foto’s te ontdekken en tot in detail te bestuderen. Wedden dat ze zich hun bezoek nog lang zullen herinneren?

Toegangsprijs:
Volwassenen: 10,- €
Kinderen en jongeren van 4-18 jaar: 1,- € 
65+, personen met een handicap, kortinghouders: 5,- € 

Je kan hier je tijdslot vastleggen.

____________________________________________

Meer info over het Gallo-Romeins Museum vind je hier.

Extra info