Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

's-Hertogenbosch, Nederland

Evenementen Van Gogh's intimi. Vrienden, familie, modellen

Praktische informatie

Van Gogh's intimi. Vrienden, familie, modellen
Verwersstraat 41
5211 HT 's-Hertogenbosch ( Noord-Brabant)
Nederland

Tel: +31 (0) 13 30 30 393
Bekijk website »
rolfpepers@visitbrabant.com

Contactpersoon

Rolf Pepers

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Van Gogh's intimi. Vrienden, familie, modellen.

van 21 september 2019 tot 12 januari 2020

Locatie: het Noordbrabants Museum - Verwersstraat 41 - 5211 HT 's-Hertogenbosch


Deze tentoonstelling biedt een overzicht van de mensen die een belangrijke rol speelden in Van Goghs leven en werk. Zijn complexe relaties met familie, vrienden en collega-kunstenaars, studenten en modellen van Brabant tot Zuid-Frankrijk waren doorgaans sterk en langdurig, maar eindigden soms in vervreemding. De tentoonstelling is samengesteld uit beroemde werken uit binnen- en buitenland. Sommige daarvan waren nooit eerder in Nederland te zien en werden nooit eerder in één tentoonstelling gecombineerd. De tentoonstelling omvat portretten en andere werken van Van Gogh en zijn collega-kunstenaars, zoals Gauguin en Signac. Deze worden aangevuld door tekeningen, brieven, foto’s en poëzie voor nog meer inzicht in zijn relaties. Een verrassend nieuwe kijk op een van ‘s werelds grootste kunstenaars.

Het Noordbrabants Museum is dé plek waar je de rijkdom van de Brabantse kunst, cultuur en geschiedenis ontdekt. Waardevolle kennis en het cultureel erfgoed van Brabant wordt hier bewaard en tentoongesteld, waarbij educatie, artistieke kwaliteit en emotie de belangrijkste uitgangspunten zijn voor presentaties en activiteiten.
Grootste museum van het zuiden
Door de moderne aanbouw van het Stedelijk Museum aan het historische gebouw van Het Noordbrabants Museum is het Museumkwartier ontstaan: het grootste museum van het zuiden.

Voor meer informatie download de factsheet of neem contact op met Rolf Pepers.

Extra info