Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Brakel, België
Score van onze gebruikers:   3/4

Bestemming Brouwerij De Graal

Praktische informatie

Brouwerij De Graal
Industrielaan 42/A
9660 Brakel
België

Tel: +32 (0)494 71 87 29
Fax: +32 (0)55 42 47 90
Bekijk website »
info@degraal.be

Contactpersoon

Wim Saeyens

Gesproken talen

NL - FR - ENG

Algemene info

Brouwerij De Graal is een nog jonge, ambachtelijke, maar toch geautomatiseerde, brouwerij gelegen in Brakel, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Brouwer Wim Saeyens  genoot een opleiding als licentiaat scheikunde en doctoreerde in de farmaceutische wetenschappen.  Zijn liefde voor het bier haalde hij uit de praktijk, de liefde voor het brouwen kreeg hij van professor Denis de Keukeleire, die hem ertoe aanzette om zich verder te vervolmaken in de brouwerswereld in de brouwerschool van Gent (CTL).

Mede dankzij voortdurende investeringen in nieuwe technologieën is brouwerij De Graal erin geslaagd om de stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige bieren, te blijven volgen. Vooral de exportmarkt naar landen als de VS, Japan, Italië en Denemarken zit erg in de lift.

Naast de hoofdactiviteit, het brouwen van zes verschillende bieren onder de eigen merknaam De Graal, is de brouwerij ook gespecialiseerd in het produceren van speciaalbieren op vraag.

Brouwerij De Graal bezoeken:

Brouwerij De Graal biedt aan groepen van minimum 10 en maximum 30 personen de mogelijkheid om een geleid bezoek te brengen.
De prijs per bezoeker bedraagt 8,00 €, waarbij één consumptie in de prijs is inbegrepen. Per bijkomende consumptie betaalt men 2,00 €
Aangezien De Graal gelegen is in het hart van de Vlaamse Ardennen, kan een bezoek aan de brouwerij ideaal gecombineerd worden met het bezoek aan een van de vele andere bezienswaardigheden in de streek. Gezien het drukke brouwschema willen wij u echter verzoeken om uw bezoek op voorhand te reserveren.

Extra info

Bijzonderheden:

Van bij de start van brouwerij De Graal was het de bedoeling om een ruim aanbod van kwalitatief hoogstaande bieren aan te bieden. Het gamma bestaat uit zes verschillende bieren van hoge gisting. Elk met een zeer specifiek eigen karakter. Ideaal voor elke gelegenheid.

Reeds van in het prille begin in 2002, heeft brouwerij De Graal zich ook gespecialiseerd in het produceren van bier op vraag. Klanten kunnen hun eigen bier laten maken, en dit reeds vanaf kleine volumes (voor afgeleide bieren ,of 1000 liter of een veelvoud ervan voor een uniek recept), en steeds aan zeer voordelige prijzen.
De beoogde doelgroepen zijn verenigingen, cafés, restaurants, bedrijven, etc... die een nieuw bier, voorzien van hun logo op een eigen etiket, op de markt willen brengen of verdelen onder hun leden, klanten, relaties, etc. Maar ook geboortefeesten, verjaardagen of jubileums zijn in het verleden gelegenheden gebleken, waarbij een eigen bier een originele toets gaf aan de feestelijkheden.
Twee benaderingen zijn mogelijk:
  • Originele recepten:
    het bier wordt op vraag van de klant gebrouwen volgens zijn eigen origineel recept, dat in samenspraak met brouwerij De Graal op punt gesteld wordt.
  • Afgeleide bieren: het gevraagde bier is een gewijzigde versie van een van de standaardbieren uit het gamma van brouwerij De Graal.