Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Eindhoven, Nederland

Bestemming VisitBrabant - Eindhoven

Praktische informatie

VisitBrabant - Eindhoven
Stationsplein 17
5611 AC Eindhoven (Noord-Brabant)
Nederland

Tel: +31 (0) 40 297 91 15
Bekijk website »
groepen@eindhoven247.nl

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Ontdek Eindhoven:

Eindhoven barst van de energie! Nieuwkomers vonden én vinden hier ruimte voor nieuwe kansen. Samen met de inwoners van Eindhoven geven zij de stad vorm. Die energie delen we graag. Het rijke industriële verleden, de bijzondere architectuur, het creatieve ondernemerschap en unieke evenementen zoals lichtkunstfestival GLOW Eindhoven en Dutch Design Week maken van Eindhoven een stad om te onthouden.

Onze bezoekers zijn geïnteresseerd in het hergebruik van het vele industriële erfgoed, de creativiteit op gebied van design en de prikkelende transformatie van deze gastvrije stad. Eindhoven is daarnaast onlosmakelijk verbonden met Philips en daar zijn we trots op.

Ontdek onder begeleiding van een enthousiaste en ervaren stadsgids de veelzijdigheid van deze moderne, maar tegelijkertijd ook historische stad. De tours duren ca. 1,5 uur, afhankelijk van je keuze. Ook in Engels, Duits en Frans mogelijk (overige talen in overleg).

Een digitale toer door Eindhoven...


Onze programma’s:

 • Stadswandeling - Eindhoven, stad met vele gezichten
  Onder leiding van een enthousiaste en ervaren stadsgids wandel je door de Eindhovense binnenstad waar oud en nieuw hand in hand gaan. De stadsgids neemt je mee langs moderne architectuur zoals de Blob en winkelcentrum Piazza en historische gebouwen zoals de Stadsbrouwerij, het 1e gloeilampenfabriekje en de St. Catharinakerk. Natuurlijk is er ook aandacht voor het vele design in de stad. De stadswandeling start bij Tourist Information Eindhoven in het Station. Wil je eindigen met een prachtig uitzicht over de stad? Vraag naar de mogelijkheden.
 • Fietstour
  Fietstour Eindhoven is ideaal voor wie onder deskundige begeleiding de Eindhovense hoogtepunten wil verkennen. Verspreid over verschillende stadsdelen bezoek je dynamische districten, industrieel erfgoed én fiets je door groene parken. Rivier de Dommel, die van zuid naar noord door de stad stroomt, laat zich op de meest onverwachte plekken zien. Onze enthousiaste stadsgids praat je onderweg bij over de allerlaatste ontwikkelingen in deze dynamische stad die continue in beweging is en tegelijkertijd een rijke geschiedenis kent. Het vertrekpunt van de fietstour is in overleg.
 • Brainport Eindhoven
  Brainport, met Eindhoven als hart, is een toptechnologieregio van wereldformaat. Op deze slimste vierkante kilometer van de wereld worden oplossingen bedacht voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen. Uniek in Eindhoven is de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven.
  In een indrukwekkende storytelling neemt onze enthousiaste stadsgids jullie mee in de wereld van techniek, creativiteit en research & development.
  In een 3 uur durend programma, per bus of fiets, worden o.a. de High Tech Campus, de Technische Universiteit, Strijp-S/T/R en zo mogelijk Brainport Industries Campus bezocht.
 • Strijp-S Eindhoven
  Philips terrein en industrieel erfgoed. Strijp-S is een begrip geworden in Eindhoven en ver daar buiten. Een mooi voorbeeld van de transformatie van een historisch industrieel complex naar een dynamische stadswijk, waar wonen, werken en cultuur samenkomen. Eindhoven heeft veel ervaring op het gebied van stadsontwikkeling. Strijp-S is hier een prachtig voorbeeld van; een gebied met eigen stedenbouwkundige visie. Dit grootschalige industriële erfgoed van Philips is van onschatbare waarde. Het heeft een boeiend verleden, een levendig heden en een vooruitstrevende toekomst.
  Onze stadsgids neemt je graag mee in een inspirerende belevingswandeling. Je bezoekt bijvoorbeeld historische Philipsgebouwen zoals de Machinekamer en het Natlab. Ook nieuwe initiatieven, duurzaamheid en innovatie komen aan bod. De Strijp-S wandeling begint en eindigt bij het Natlab op de Kastanjelaan.
  Strijp-T en Strijp-R - Nieuw in ons programma. Twee voormalige fabrieksterreinen die nieuw leven zijn ingeblazen. Strijp-T ontwikkelt zich rondom de oude energiecentrale. Strijp-R is met name bekend vanwege de bekende ontwerper Piet Hein Eek, die in een grote keramiekfabriek zijn spraakmakende expositie, ontwerpwerkplaats en winkel heeft. Tevens zijn bijzondere woonvormen te ontdekken, met een duidelijke knipoog naar vroeger.
Musea
 • Philips Museum - In het Philips Museum krijg je een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.
 • Van Abbemuseum - Het Van Abbemuseum, opgericht in 1936, is een bijzonder museumgebouw. Het museum voor beeldende en hedendaagse kunst beschikt over een imposante collectie met werken van onder andere Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Appel.
 • DAF museum - Een blijvende herinnering aan ondernemerschap in Eindhoven is het DAF museum. In het DAF Museum val je van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet- deskundige bezoeker boeien.
 • Prehistorisch dorp - In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden!

Enversed - het grootste VR-center in Europa!
Overkom je hoogtevrees, schiet je een weg door hordes zombies, ervaar de werkdruk van een hamburgerrestaurant of ga elkaar te lijf in een enorm sneeuwballengevecht: de mogelijkheden in het Enversed Virtual Reality Experience Center in Eindhoven zijn werkelijk ongekend. Dit grootste VR Center van Europa biedt maar liefst zeven verschillende kamers met evenzoveel unieke ervaringen. Actieliefhebbers, avonturiers en andere geïnteresseerden ervaren hier wat er met de allernieuwste VR-technieken allemaal mogelijk is.
Neem hier alvast een kijkje.


Meer info over de highlights van Noord-Brabant in het algemeen vind je hier.

Extra info