Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Ruinerwold,

Bestemming Museumboerderij De Karstenhoeve

Praktische informatie

Museumboerderij De Karstenhoeve
Dokter Larijweg 21
7961 NL Ruinerwold

Tel: +31 (0) 522 481 447
Bekijk website »
info@karstenhoeve.nl

Contactpersoon

Petra Hessels

Gesproken talen

NL - EN - DE

Openingsuren

Het museum is open van dinsdag tot en met zaterdag: van 11u tot 16u.

Gesloten op

Hemelvaartsdag

Algemene info

De boerderij stamt uit de 17e eeuw  en bestaat uit het voorhuis met prachtig ingerichte kamers, het interieur zoals dat ongeveer 100 jaar geleden eruit zag bij de welgestelde boeren uit de omgeving.  Je vindt hier de daagse keuken met de bijzondere rookkast, de kelder met de weckpotten en de sjieke zondagse kamer, waar de familie zó kan aanschuiven aan de rijk gedekte tafel. Op de deel waar vroeger de koeien stonden, is nu een gezellige zaal ingericht, ideaal voor grotere groepen, familiebijeenkomsten of voor gewoon een lekker kopje koffie. Onze koetsen en brikken staan in de grote hooischuur en in de wagenschuur en op de brink staan de werktuigen uitgestald waarmee de boer vroeger zijn land bewerkte. Om zelfvoorzienend te kunnen zijn had de boerenfamilie een bijenstal en een grote groentetuin. Ook vind je op het erf het "huussie", het ooievaarsnest wat elk jaar bewoond wordt en een TBC huisje, waar de tuberculose patiënt soms maandenlang lag om van de ziekte te herstellen.

Groepsarrangementen

 • Dagje Uit - speciaal samengesteld voor grotere groepen, zoals bijv. vrouwenverenigingen, buurtverenigingen en andere verenigingen of clubs.
  Ontvangst met koffie/thee met perencake - vervolgens 3 rondleidingen: het voorhuis, het achterhuis en de expositiezolder.  Zo komt u niet alleen alles te weten over het rijke boerenleven, maar ook over spreekwoorden en gezegden die zijn ontstaan op de boerderij.  Desgewenst kan dit uitgebreid worden met een gids op de bus, live muziek of een verhalenvertelster... of uw eigen inbreng!
  Duur : ong. 3 uur
  Tarief : vanaf 20 personen : 19,75 € p/p
  meerprijs voor groepen van 10 tot 20 personen : 1;- € p/p
 • Rond met Roeffie - koffie met Roeffie - rondleidingen - bij mensen die slecht te been zijn kunnen we ook spullen van de expositiezolder naar beneden halen.
  Tarief : vanaf 20 personen : 13,25 € p/p
  meerprijs voor groepen van 10 tot 20 personen : 1;- € p/p
 • Broodtafel - ongesneden boord, suikerbrood en krentenbrood - worst en diverse soorten kaas - ongesneden spek, ham en rollade - ei, rundersalade en honing van eigen bijen - koffie, thee, melk, karnemelk
  Tarief : vanaf 20 personen : 16,- € p/p
  meerprijs voor groepen van 10 tot 20 personen : 1;- € p/p
 • Het Hiele Spul - entree - koffie/thee (2 keer) - perencake - rondleiding - onbeperkt consumpties - doppinda's - broodmaaltijd zoals bij Broodtafel - eigengemaakte groentensoep 
  Duur : 5 uur
  Tarief : vanaf 20 personen : 35,- € p/p
  meerprijs voor groepen van 10 tot 20 personen : 1;- € p/p

Bezoek met een beperking

Het museum is gevestigd in een prachtig historisch pand. Dit zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar soms ook voor wat lastige situaties. Zo liggen in het voorhuis een aantal drempels, maar het is wel mogelijk om hier met een rolstoel binnen te komen. De expositiezolder is alleen via een traplift te bereiken.
Achter het museum is een grote ruime parkeerplek. Wilt u echter graag dichtbij de ingang uitstappen, dan is dat ook mogelijk, wij zetten dan het grote hek voor u open, zodat u direct bij de deur uitstapt en zonder drempels binnen komt. 
We geven altijd een persoonlijke rondleiding, waarbij we u kunnen helpen met de drempels, we hebben hiervoor hulpmiddelen klaar liggen.
Wij beschikken over een invaliden toilet en hulphonden mogen natuurlijk mee naar binnen.

Zakelijk

Ook voor een teamuitje kunt u bij ons in het museum terecht. Het is mooi om te zien dat mensen die niet uit zichzelf naar een museumboerderij zouden gaan, ineens wel geïnteresseerd zijn en tijdens de rondleiding allerlei vragen stellen. In- en rondom de boerderij is genoeg ruimte voor eigen activiteiten en afsluiten met een borrel behoort ook tot de mogelijkheden.

 

&t=31s

Extra info

Aanbiedingen voor groepen

Groepen vanaf 20 personen : 4,75 € p/p
Kinderen tot 6 jaar : gratis - Kinderen tot 12 jaar : 2,- € p/p 
Vanaf 12 jaar : 5,50 € p/p