Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Oud-Vossemeer, Nederland

Restaurants & Brasseries Huys van Roosevelt

Praktische informatie

Huys van Roosevelt
Raadhuisstraat 13
4698 AJ Oud-Vossemeer
Nederland

Tel: +31 (0) 166 769 049
Bekijk website »
info@huysvanroosevelt.nl

Contactpersoon

Bart Quist

Gesproken talen

NL - EN

Algemene info

Huys van Roosevelt, een (t)huis voor iedereen!

Huys van Roosevelt is het epicentrum van de ‘Roots van the Roosevelts’, het sfeervolle dorpje Oud-Vossemeer. Oud-Vossemeer is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationale publiekstrekker, wat te danken is aan het feit dat de voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenote Eleanor Roosevelt, uit het pittoreske dorp op Tholen afkomstig zijn.

Zowel in onze knusse brasserie beneden, als in het sfeervolle restaurant op de bovenverdieping is het bourgondisch genieten van alle mogelijk spijzen en dranken.  Op één van onze terrassen kan je genieten van het veelgeprezen Rooseveltbier of onze Roosevelt-likeuren.

Huys van Roosevelt is ook prima toegankelijk voor ouderen, mindervaliden en mensen in een rolstoel. Speciaal voor deze doelgroepen hebben wij onze sfeervolle brasserie op de begane grond beschikbaar. Deze ruimte heeft geen drempels en is voorzien van een mindervaliden toilet. Alle wensen met betrekking tot diëten, allergenen of andere speciale aandachtspunten kunnen vooraf bij ons worden aangegeven, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Groepsactiviteiten!

Arrangementen.

 • Experience 1 - Rondje Roosevelt - duur: 1 uur - met gids
  Onze gidsen nemen je mee naar het Roosevelt Museum, maar presenteren ook andere verrassende bijzonderheden over de roots van de familie Roosevelt in het centrum rondom Huys van Roosevelt.  (ook prima te doen met rollator of rolstoel! Het museum is toegankelijk via een rolstoelhelling.  In Huys van Roosevelt bevindt zich een mindervaliden toilet)

 • Experience 2 - De streek van Roosevelt - rondrit met gids in uw bus - duur 2 à 2,5 uur
  Prachtige dijkjes, zeer fraaie boerderijen van de Ambachtsheerlijkheid Oud- en Nieuw Vossemeer, de overwinning op de Spanjaarden in de 80-jarige oorlog, het geboortedorp van A.M. de Jong, schrijver van o.a. Bulletje en Bonestaak en Merijntje Gijzen, de Brabantse Wal, Bergen-op-Zoom, de slag om de Schelde van 1944, en nog veel meer wordt u verteld door een entertainende gids/storyteller van Huys van Roosevelt
 • Experience 3 - Ontdek de Roots én de Streek van Roosevelt - duur 3 à 3,5 uur.
  combinatie van de 2 bovenstaande excursies.

Naast onze toeristische arrangementen hebben wij ook een aantal leuke groepsactiviteiten om zowel met goed als met slecht weer lekker actief en gezellig bezig te zijn. Deze activiteiten zijn geschikt voor jong en oud en het hele jaar door te boeken.Zoekt u iets origineels voor een bedrijfsuitje, teambuilding, vrijgezellenfeest, familiedag, uitstapje met uw vereniging of andere gelegenheid?  Reserveer dan snel de activiteit van uw keuze.

Bij groepsreizen per bus zijn wij geschikt voor
1. koffie/gebak, lunch of diner
2. het boeken van de genoemde toeristische arrangementen m.b.t. Roosevelt
3. of - zoals het vaakst gebeurt - een combinatie van 1+2

Bussen en cruises

Brasserie-restaurant Huys van Roosevelt is een populaire stopplaats voor kleine en grote touringcars. Ons sfeervolle themarestaurant is centraal gelegen op het punt waar de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland samenkomen en ook vanuit Antwerpen is het maar 30km rijden. Het dorp Oud-Vossemeer is via de snelwegen vanuit alle richtingen prima bereikbaar. De touringcars kunnen op het plein voor de deur van Huys van Roosevelt stoppen en hun passagiers hier laten uit- en instappen. Voor bussen is er op geringe afstand een groot parkeerterrein met gratis parkeren.
Je kan de brochure voor bussen & cruises hier bekijken!.

Voor alle informatie over groepsarrangementen, het aanvragen van een prijslijst, het vastleggen van reserveringen of praktische informatie voor de chauffeur en/of reisleiding kunt u direct contact met ons opnemen.

Ligging van de locatie


Oud-Vossemeer, het Dorp van Roosevelt, ligt op het punt waar de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland bij elkaar komen en op amper 30 kilometer van Antwerpen.
Op het dorpsplein kunt u voor de deur van ons restaurant parkeren, en op nog geen 200 meter afstand zijn 2 andere grote parkeerterreinen beschikbaar, die ook ideaal bereikbaar zijn voor bussen.

Extra info

 • Busparking: ja
 • Afstand tot parking: 200 m
 • Invalidentoiletten: ja
 • Rolstoel toegankelijk: ja

Bijzonderheden:

Voor chauffeurs hebben wij handige routekaarten gemaakt voor het in- en uitrijden van Oud-Vossemeer. Deze zijn hieronder als pdf-bestand te downloaden:
Vanuit de richting Rotterdam/Steenbergen
Vanuit de richting Schouwen-Duiveland/Goeree-Overflakkee
Vanuit de richting Vlissingen/Middelburg/Goes/Antwerpen