Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Huy, België

Bestemming Tibetaans Instituut Yeunten Ling- Hoei

Praktische informatie

Tibetaans Instituut Yeunten Ling- Hoei
Promenade Saint-Jean L'agneau 4
4500 Huy (Liège)
België

Tel: +32 (0)85 27 11 88
Bekijk website »
yeunten.ling@tibinst.org

Gesproken talen

NL - FR

Algemene info


CORONA

Het instituut en het park zijn gesloten voor het publiek tot vrijdag 15 januari 2021. Maar we zijn blij te kunnen aankondigen dat het team van de boetiek klaar staat om je te verwelkomen voor je eindejaarsaankopen! Toegangsuren: van 13.00 tot 17.00 uur op woensdag, zaterdag en zondag! Dank om kennis te nemen van de lokale maatregelen in functie van Covid-19 : toegang VERBODEN aan alle niet geautoriseerde personen. Dank voor uw begrip.


Een idee voor uw school of vereniging?

Talrijke schoolgroepen en culturele verenigingen brachten ons de voorbije jaren een bezoek. Het instituut beschikt immers over ruime faciliteiten en een deskundige organisatie om groepen te ontvangen. Een jarenlange ervaring op dit gebied heeft aangetoond dat een bezoek aan Yeunten Ling een waardevolle aanvulling kan zijn op de lessen godsdienst, zedenleer en op het programma van de meeste culturele verenigingen.

Een bezoek met uw groep behoort tot de dagelijkse mogelijkheden. Naargelang uw beschikbare tijd en interesse kunt u kiezen uit twee modules :

Module 1: een rondleiding. Dit omvat een bezoek aan de tempel, het Boeddhabeeld en de stoepa. U krijgt ook informatie over het boeddhisme, zijn aanwezigheid in België en Europa en het doel en de activiteiten van het instituut
Deze module duurt ongeveer 45 minuten. U betaalt een forfaitair bedrag van € 60 tot 20 deelnemers. Indien er meer dan 20 personen deelnemen, is de bijdrage € 3 per persoon.

Module 2: een rondleiding gevolgd door een voordracht ‘inleiding in het boeddhisme’. Er wordt gesproken over de Boeddha, zijn leven, de grote cycli van zijn onderrichtingen, het boeddhisme vandaag, zijn impact op de maatschappij en het belang van mediteren. Deze module duurt ongeveer 90 minuten. U betaalt een forfaitair bedrag van € 120 tot 20 deelnemers. Indien er meer dan 20 personen deelnemen, is de bijdrage € 6 per persoon.

Beide modules worden soepel gehanteerd zodat er voldoende ruimte is voor vragen en antwoorden.

Iedere module kan, mits reservatie, worden gecombineerd met aansluitend
* Thee of koffie en koekjes voor € 2,5 per persoon
* Een oosters getint middagmaal voor € 12,50 per persoon

Na afloop van uw bezoek kunt u ook vrijblijvend terecht in onze shop. Daar vindt u een uitgebreid assortiment aan boeken, kleding, beeldjes en andere souvenirs.
De shop is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13 uur tot 16 uur. Indien u ons bezoekt op andere momenten, kunt u een bezoek aan onze shop aanvragen.

Wekelijks rondleidingen
Iedere zondag wordt om 13:30 een rondleiding gegeven. Dit gebeurt door medewerkers van het instituut en in beide landstalen. Reserveren is niet nodig. Gelieve u om 13:15 aan te melden. De wandeling voert langs het grote boeddhabeeld, het monument voor de vrede (de stoepa) en de grote en de kleine tempel. U krijgt ook uitleg over het boeddhisme en de activiteiten van het instituut.
Uw bijdrage is € 4 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis, t/m 18 jaar € 2. Koffie/thee en koekjes zijn inbegrepen.

Iedereen is welkom!

(Op zondag 8 december, is er uitzonderlijk geen rondleiding.. )

Extra info