Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Zierikzee,

Bestemming De Oosterschelde rondom en op het water

Praktische informatie

De Oosterschelde rondom en op het water
Korte Groendal 28
4301 CJ Zierikzee

Tel: +31 (0)6 496 20 421
Bekijk website »
info@gidsendienstzeeland.nl

Contactpersoon

Guusje Poot

Gesproken talen

NL - EN - FR - DE

Algemene info

De Oosterschelde rondom en op het water, bus- en vaartocht

Ontdek de Oosterschelde gedurende een busrit langs de oevers van de Oosterschelde en vervolgens tijdens een vaartocht over deze voormalige zeearm.
Tijdens de bustocht vertelt de gids over het ontstaan van de Oosterschelde en het omringende landschap van Schouwen-Duiveland. Uiteraard heeft de Watersnoodramp van 1953 het aanzicht van het eiland drastisch veranderd. U rijdt langs de oevers van dit machtige water en stopt bij belangrijke en markante littekens die de diverse stormvloeden hebben achtergelaten. Zo vertelt de gids over de Plompe Toren, de Stormvloedkering die naar aanleiding van de ramp van 1953 is gebouwd en over de prachtige inlagen die eeuwen geleden zijn ontstaan en nu dienst doen als vlucht- en rustplaatsen voor de vele soorten stand- en trekvogels die in het gebied leven.

De bustocht eindigt in Zierikzee waar u aan boord gaat van een rondvaartboot. Deze vaart over een ander deel van de Oosterschelde waarbij u Schouwen-Duiveland vanuit een ander perspectief ervaart. Tijdens de tocht kunt u speuren naar de talrijke zeehonden die in de Oosterschelde leven en naar bruinvissen, de kleinste dolfijnensoort die hier leeft. Tijdens de tocht wordt uitleg gegeven over het leven in en rondom de Oosterschelde.

Vergeet uw verrekijker en fototoestel niet om al het moois dat u onderweg tegenkomt op beeld vast te leggen!

Prijsinformatie:
Het totale programma duurt circa 3,5 uur.
De prijs bedraagt € 31,- per persoon (exclusief touringcar)
inclusief begeleiding door een gids tijdens de rondrit en de rondvaart.
Aan boord kunt u eventueel koffie/thee met iets lekkers verkrijgen of lunchen tijdens de rondvaart. Prijzen hiervoor op aanvraag.


Meer info over Gidsendienst Zeeland vind u hier.

Extra info