Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Breda, Nederland

Bestemming VisitBrabant - Breda

Praktische informatie

VisitBrabant - Breda
Stadserf 2
4811 XS Breda (Noord-Brabant)
Nederland

Tel: +31 (0) 900 5222 444
Bekijk website »
info@vvvbrreda.nl

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Welkom in Breda

Breda, waar je nog steeds overblijfselen uit het rijke verleden van Breda kunt vinden. Ben jij een liefhebber van muziek? Bezoek je graag een museum, theater of festival? Je vindt het allemaal in het bruisende Breda!

Het Stedelijk Museum
Als je een idee wilt krijgen wat voor stad Breda is, moet je eigenlijk beginnen met het museum. Je krijgt zo aan de hand van mooie objecten en schilderijen een goed beeld van de geschiedenis van de stad. Eigenlijk twee vliegen in één klap, dus.

De Nassau hotspots van Breda
Wist je dat in Breda de basis van ons Koningshuis ligt? Dat begon al in 1403 met de komst van de Duitse Engelbrecht van Nassau Dillenburg, die trouwde met de elfjarige, schatrijke Johanna van Polanen. De rest is geschiedenis, maar de sporen zijn nog steeds te bewonderen

 • het Kasteel van Breda
  de Heren van Breda, telgen uit het vorstenhuis Oranje-Nassau, hebben in dit kasteel gewoond, hof gehouden, gefeest en hun macht uitgeoefend.
 • de Grote kerk of Onze-Lieve-Vrouwekerk
  Iedere Bredanaar krijgt ogenblikkelijk een ‘ha-fijn-weer-thuisgevoel’ als hij in de verte de prachtige, bijna honderd meter hoge toren van de Grote Kerk ziet opdoemen. De kerk is gebouwd in een rijke, Brabants gotische stijl en vooral Hendrik III van Nassau heeft in de eerste helft van de zestiende eeuw veel aan de bouw bijgedragen. Negen Nassaus en de eerste prins van Oranje liggen hier begraven
 • park Valkenberg
 • het Begijnhof
  de geschiedenis van de Bredase begijnengemeenschap gaat 750 jaar terug Als je de poort naar het Begijnhof binnen gaat, kun je je bijna niet voorstellen dat je in hartje binnenstad loopt. Wat een rust! Alleen fluitende vogeltjes doorbreken de stilte en de honderden verschillende kruiden in de kruidentuin verspreiden een heerlijke geur.
 • het Spanjaardsgat
  de torens van het Spanjaardsgat zijn overblijfselen van de vestingwerken die Graaf Hendrik III van Nasasu in 1530 liet aanleggen.

De Blind Walls Gallery
is hét museum op straat. Een groeiende collectie van meer dan 80 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie.

Geniet van cultureel Breda en houd je aan de richtlijnen.


Meer info over de highlights van Noord-Brabant in het algemeen vind je hier.

Extra info