Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Han-sur-Lesse, België

Bestemming Grotten van Han

Praktische informatie

Grotten van Han
Rue Joseph-Lamotte 2
5580 Han-sur-Lesse (Namen)
België

Tel: +32 (0)84 37 72 13
Fax: +32 (0)84 37 77 12
Bekijk website »
info@grotte-de-han.be

Contactpersoon

Albert Joris

Gesproken talen

NL - FR - ENG - DE

Algemene info


Er valt altijd wel iets te beleven in de Grot van Han!
De Grot van Han, een uitzonderlijke constructie dankzij de schoonheid van de kalkafzettingen en de uitgestrektheid van de zalen, gevormd door de Lesse die haar volledig doorkruist, heeft sinds meer dan 250 jaar al bijna 30 miljoen bezoekers ontvangen. Ze is haar drie sterren in Michelins Groene Gids meer dan waard!
Raadpleeg onze openingsuren online. Koop je tickets en reserveer je bezoek op onze online ticketing.

Voor groepen biedt het Domein van de Grotten van Han gepersonaliseerde programma’s, aangepast aan alle leeftijden, alle budgetten en aan de mogelijkheden van iedereen. 

Ook voor schooluitstappen kan u op het Domein van de Grotten van Han terecht! 

Familiedag, team buildings, product presentaties, vergaderingen, diners, personeelsfeesten...
wat u ook wenst te organiseren, van een verjaardagsfeest, product presentatie, directiemeeting, Family Day tot exclusief diner: bij ons kunt u alle kanten uit. In het grootste Wildpark van België, ontdekt u een staaltje maagdelijke natuur. En onder dit kleine paradijs één van de mooiste grotten van Europa. Uniek in de Benelux. De mogelijkheden zijn oneindig, het concept steeds bijzonder en origineel!

Ontdek ook onze "speciale bezoeken":

 • ontdek met een boeiende natuurgids de mysterieuze wereld van de wolf...
 • ontdek het wildpark in al zijn pracht bij het eerste ochtendlicht tijdens een ochtendbezoek...
 • ga mee op reis in de wereld van de beer, de koning van alle Europese dieren...
 • geniet in de Grot van Han van de magische klanken van de dwarsfluit van Rebecca Van Bogaert...
 • wijnproeven in de grot met sommelier Erich Boschman...
 • genieten van een bosbad om tot rust te komen
 • en zoveel meer...

Onze bedrijfsformules:

 • Family day
 • Teambuilding
 • Corporate Events
 • Dinner in the Caves
 • Bijzondere overnachtingen

Voor meer info contacteer Kim de Lescluze - tel. +32 (0)84 37 01 62 - kdl@grotte-de-han.b

Wij organiseren uw evenement, van 10 tot 2.500 personen!
Of het nu informeel moet zijn of zeer exclusief, in het Wildpark en de Grot zijn de mogelijkheden onbegrensd.

Nieuw!

Het Domein van de Grotten van Han pakt uit met een glamoureus camping concept: “Cocoon Village”. Een unieke staycation waarbij overnacht wordt in één van de 30 luxe tenten gelegen naast de

rivier de Lesse. Ervaar het Domein op een bijzondere manier... Tijdens je verblijf geniet je van verschillende exclusieve activiteiten en animaties in het Wildpark en de Grot, overdag en 's avonds! Iedere Cocoon Tent is comfortabel uitgerust met heerlijk zachte bedden en tuinmeubilair. De ruime tenten bieden plaats voor 2 tot 6 personen. Barbecue zones, picknickplekjes, sanitair, speeltuin… verschillende faciliteiten zorgen voor die extra toets aan je verblijf in Cocoon Village!

Extra info

 • Rolstoel toegankelijk: ja

Extra faciliteiten:

Het Domein de Grotten van Han heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om de toegankelijkheid voor mindervalide bezoekers te verbeteren. Het kreeg hiervoor van de organisatie CAP 48 de titel "Corporate Citizenship voor de toegankelijkheid van personen met beperkte mobiliteit".

 • we beschikken over een Safari-car met een lift en plaats voor 10 rolstoelen én hun gezelschap. Samen op weg naar het hart van het Wildpark!
 • In de Grot van Han is er een parcours van 1.400 meter, enkel voor mindervaliden. Op deze manier kan je de mooiste zalen van de Grot bewonderen. Hier vind je geen trappen, enkel hellende vlakken zodat rolstoelgebruikers, mits hulp van een begeleider, dit volledige parcours kunnen verkennen.
 • Buiten de verschillende aanpassingen, hebben ook onze gidsen een speciale opleiding gevolgd voor het onthaal van mensen met een handicap.

Bijzonderheden:

Parcours Speleo
Ontdek ons speleo-parcours, een alternatieve route langs de obscure gangen van de Grot van Han. Een beveiligd off-road parcours waarbij u door de modder van de rivier en neergestorte stenen ploetert. Puur genieten voor durfals. (Laarzen, helm en overall krijgt u aan de ingang. Tip: U mag zeker ook uw eigen laarzen meenemen!)

Slapen in de bomen
Breng de nacht door in de bomen, in het hart van het Wildpark. Ontdek onze Tree Tents, gespannen tussen de bomen, met uitzicht op de prachtige droge vallei van de Lesse. Geniet van de dieren die in de open vlakte ronddartelen: herten, moeflons, oerossen, Przewalskipaarden, damherten... Een onvergetelijke nacht staat je te wachten

Slapen naast de beren
U wilt onvergetelijke momenten doorbrengen met familie, vrienden of met uw geliefde? Een bijzondere gebeurtenis op een ongewone plek vieren? Ontdek de ‘pelsjagersnacht’! Verblijf in een rustieke hut, op slechts enkele meters van de beren, in het hartje van het wildpark, in een 250 hectare grote oase van rust.

Nieuwe klank- en lichtshow: Origin!
In het hart van de Grot, in de grote Wapenzaal, neemt het nieuwe permanente klank- en lichtspektakel "Origin" je met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieën mee in een opeenvolging van magische werelden. "Origin" dompelt de bezoeker onder in een opeenvolging van verschillende magische werelden die doen terugdenken aan de oorsprong van onze wereld en de Grot, van de big bang tot aan de eerste ontdekkingsreizen...