Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Gent, België

cat.hotelsbestemming Monasterium Poortackere

Praktische informatie

Monasterium Poortackere
Oude Houtlei 56
9000 Gent (Oost-Vlaanderen)
België

Tel: +32 (0)9 296 22 10
Fax: +32 (0)9 269 22 30
Bekijk website »
info@monasterium.be

Gesproken talen

NL / FR / DE / ENG

Algemene info

Ons hotel / restaurant is ondergebracht in de neogotische kloostergebouwen van het Poortakkergodshuis.

In 1998 verkocht de congregatie het klooster aan een particulier. Het complex werd naar aanleiding hiervan beschermd als monument.
Na een jaar van renovatie, waarbij het streefdoel was zo veel mogelijk van de sfeer en het karakter te behouden, kreeg de site een geheel nieuwe bestemming als hotel, gastenverblijf, restaurant en seminariecentrum.

Een groepsmaaltijd is mogelijk in:
- Kapittelzaal 1 (restaurant)
- Kapittelzaal 2 (restaurant)
- Sint-Aubertuskerk (voormalige kerk).
Een borrel is ook mogelijk in onze kloostertuin.

Feestzalen
Wij stellen onze deuren ook open voor een huwelijksfeest, een babyborrel, een receptie, een lopend buffet, een barbecue, ... Van feesten in het historisch kader van onze Sint-Autbertuskerk tot evenementen in de Zuidertuin: het kan allemaal! Meer info lees je hier.

Seminaries en Congressen
Ons neogotische monasterium beschikt over 13 aangepaste vergader- en congresruimten. Laat u inspireren in onze kerk, retraitezalen, strijkzalen of kapittelzalen voor een seminarie of congres op maat. Meer info lees je hier.

Samen met uw collega's kunt u tussendoor of na de vergadering genieten van een heerlijke warme schotel, een broodjeslunch of een diner. Na het diner kan u met uw groep ook bij ons terecht voor een zoete overnachting.


Routebeschrijving

Met de wagen:
Een uitgebreide routebeschrijving vind je hier.

Opgelet: om de luchtkwaliteit te verbeteren is de Gentse binnenstad, of het gebied binnen de R40 vanaf 01/01/2020 een "lage-emissie-zone" (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de zone niet langer inrijden. Vermijd een boete en check altijd je voertuig voor je naar Gent komt!

Monasterium PoortAckere beschikt over 2 parkeerterreinen voor een 50-tal wagens. De slagboom opent automatisch als u ons parkeerterrein wilt binnenrijden. Parkeren kost 15,00 € per wagen/per nacht. Een parkeerplaats reserveren is niet mogelijk. Indien onze parkeerplaatsen volzet zijn, verwijzen wij u vriendelijk naar de ondergrondse parkeerplaatsen "Ramen" (P8) of "Sint-Michiels) (P7). Deze bevinden zich op slechts 300 m. van ons hotel.

Openbaar vervoer:
Lijnen 3, 17, 18, 38 en 39. Afstappen aan de halte Poel of Peperstraat.

Extra info

  • Maximum groepsgrootte: 180
  • Groepsgrootte per ruimte/eventt: Minimum 16