Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Wilrijk,

BSO-Producties

Praktische informatie

BSO-Producties
Sint-Jan Vianneystraat 24
2610 Wilrijk

Tel: +32 (0)497 364 932
Bekijk website »
info@bso-producties.be

Contactpersoon

Manu Jacobs

Algemene info

BSO-PRODUCTIES...

  • een productiehuis dat jaarlijks producties brengt voor een breed publiek
  • een broedplaats voor nieuw talent en een groeiplek voor bestaand talent
  • een plaats waar professionele artiesten en liefhebbers hand in hand meebouwen aan ons Vlaamse cultuurlandschap
  • passie en discipline zijn onze grootste drijfveer om dagelijks aan kwaliteit te werken

BSO-PRODUCTIES vzw - het begin...
het begon in 2007 als schooltoneelgroep van het Sint-Ursula-Instituut (Wilrijk). Het idee om toneel te spelen met jongeren van het beroeps secundair onderwijs (BSO) ontstond toen Kris Bergmans, leerkracht in de richting Verzorging, naar financiering zocht voor lesmateriaal. Haar zoon, Manu Jacobs, sprong mee op de kar en nam de regie van het project op zich.
Een eenmalig idee werd een blijvende passie: BSO-PRODUCTIES was geboren. Ondertussen is de vzw uitgegroeid tot een productiehuis dat jaarlijks (semi-)professionele producties uit de grond stampt.

Jaarlijks houdt BSO-Producties audities voor hun producties (theater, musical, concerten). Deze richten zich niet alleen op ieders individuele prestatie, maar ook op het functioneren en presteren binnen een groep. We halen in ieder het beste naar boven, daardoor krijgen leden ook een vorming die ze kunnen meenemen naar andere ervaringen.

AMOR - Antwerps Musical ORkest
is een subvereniging van BSO-Producties. Dit orkest wordt per productie samengesteld in functie van de nood aan muzikanten. Het dirigeerstokje ligt in handen van een gelegenheidsdirigient die per project wordt aangesteld door één van beide verenigingen.
Ben je muzikant en lijkt het jou een leuke ervaring om een musical/concert te begeleiden in een dynamisch, jong en kwaliteitsvol orkest? Laat je naam dan opnemen in onze muzikanten-database en word als eerst gecontacteerd voor volgende projecten!

Corona aanpassingen:

1) de planning van onze eerstvolgende producties werd als volgt aangepast:

  • Mijn kind, schoon kind! werd verschoven naar het weekend van 20-22 november 2020 in Kunstenhuis "de Feniks" in Mortsel. Dit blijft voorlopig zo behouden als de maatregelen het toelaten. (info hier)
  • Legally Blonde - schuift een jaartje op en zal doorgaan in september 2021 in theater Elckerlyc. (info hier)
  • Musicalwonderland 2020 - gaat voorlopig nog steeds door op 18-19 december 2020 in CC De Kern in Wilrijk. (info hier)

2) Livestream Concerten - Musical In Uw Kot!

Het dagelijks leven kon in sommige sectoren alvast terug opstarten, maar de culturele sector zal nog even moeten wachten. Ter ondersteuning van Vlaamse musicalartiesten organiseren wij een proefproject: MUSICAL IN UW KOT. Een livestream concert waar u voor slechts €10 kan genieten van drie artiesten, live begeleid door een comboband. Voor meer info klik op "bekijk website" in de rubriek Praktische Informatie hierboven.

Wat een jaar...

En het is -jammer genoeg- nog niet voorbij... Maar we kunnen alvast wel dromen van een mooie afsluiter ervan. We kunnen samen muzikaal en op een veilige manier genieten. We kunnen even wegdromen op de golven van live muziek met kamerorkest en vocaal ensemble.
Onze twee solisten Hans Peter Janssens en Isabelle Heremans staan alvast te popelen om u te verwelkomen op het WinterGala concert!
Meer info lees je hier.

Extra info