Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Maarssen,

Bestemming Rederij Stichtse Vecht

Praktische informatie

Rederij Stichtse Vecht
Oostwaard 34 MS
3602 AA Maarssen

Tel: +31 (0) 346 725 800
Bekijk website »
info@rondvaartenvecht.nl

Contactpersoon

Wim Kleine

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Kies je bij rondvaartbedrijf Rederij Stichtse Vecht voor 

 • een reguliere, een privé of  een VIP rondvaart, 
 • met de rondvaartboot of salonboot,  
 • in de gemeente Stichtse Vecht (Utrecht) en/of Wijdemeren (Noord-Holland), 

dan boek je meer dan een rondvaart. Je boekt een beleving! Een leuk dagje uit met familie, vrienden, collega's of met de leden van uw vereniging of club!

Dagelijks varen wij over de prachtig historische hoofdvaarweg “De Vecht”. De mooiste rivier van Nederland die door het groene hart van Nederland loopt van Utrecht naar Amsterdam.  Wij varen met u langs het mooiste stuk van “De Vecht” met zijn vele (rivier) dorpjes met hun pittoreske dorpskern vanuit Maarssen richting Amsterdam. We passeren (afhankelijk van het soort rondvaart en arrangement en tijdsduur) o.a. Breukelen, Nieuwersluis, Loenen a/d Vecht, Vreeland, Nederhorst den Berg, Nigtevecht.

Een greep uit onze arrangementen:

 • Spoorwegmuseum Arrangement
  een bezoek aan het Spoorwegmuseum duurt gemiddeld 3,5 uur.  Voorafgaand, of gevolgd door een 3 uur durende rondvaart, inclusief bootlunch.  (Tegen een kleine toeslag is een High Tea (min. 2 pers.) in plaats van een Bootlunch mogelijk.)
 • Kaas en IJsboerderij Arrangement -
  Een typisch Hollands groepsarrangement!  Een rondvaart over de Vecht gecombineerd met een leerzame en informatieve excursie op boerderij De Willigen te Nigtevecht. In een half uur durende rondleiding op de boerderij wordt in het kort verteld hoe kaas wordt gemaakt. Aansluitend kunt u de verschillende kazen proeven die op een plateau voor u zijn aangesneden, met een zuiveldrankje of een glaasje wijn en een boerderij-ijsje.
 • Vechtse Vaarparade - elk jaar, de 2de zondag van september
  Dit jaarlijkse waterevenement in september is de afsluiting van het watersportseizoen in de gemeente Stichtse Vecht. Nog nooit zag u zoveel sloepen en boten op de Vecht die allemaal bijzonder mooi verlicht zijn. Ontvangst met prosecco, avondeten, DJ party en bittergarnituur,
 • Speelklok Museum Arrangement
  na het 2 uur durende bezoek aan het Speelklok Museum gaat u met eigen vervoer van Utrecht naar Maarssen, Oostwaard 34 en stapt daar op de Rondvaartboot voor een 3 uur durende rondvaart over de Vecht inclusief bootlunch. (Tegen een kleine toeslag is een High Tea (min. 2 pers.) in plaats van een Bootlunch mogelijk.)
 • Rederij Stichtse Vecht & Stichting Paardenkamp, het nationale rusthuis voor oude paarden en pony's - 
  tijdens de vaartocht van 3 uur wordt een bootlunch geserveerd. Na de rondvaart gaat u met eigen vervoer ca.30 minuten rijden naar de Stichting Paardenkamp te Soest. Op de boerderij “Vosseveld” van Stichting de Paardenkamp is van alles te beleven voor jong en oud. 
 • Dagtocht Rondje Weesp - minimum 50 personen - duur : 8 uur
 • Dagtocht rondje Loosdrechtse Plassen - minimum 50 personen - duur : 7,5 uur
  twee leuke en informatieve dagvullende verwen arrangementen!  Kom en geniet van de karakteristieke historische gebouwen, theekoepeltjes hofsteden, landhuizen, oude herenhuizen, buitenplaatsen, molens en rijk aan natuur.  

Meer info omtrent onze rondvaartenen arrangementen zie je hier.

De vele bezienswaardigheden worden door de kapitein tijdens de vaartocht toegelicht.  Bij mooi weer kunt u boven op het bovendek van de salonboot / rondvaartboot vertoeven en heeft u een nog beter uitzicht op het historisch landschap. Er is tijdens de rondvaart natuurlijk volop de mogelijkheid om foto’s te nemen of te filmen.

Wij maken tochten op maat voor grote groepen!
Voor touringcars met grote groepen maken we exclusieve prijzen!

Onze vloot:


ms River Cloud - 1998 -
mindervalidenlift ( salon en wc bereikbaar) en mindervalidentoilet
capaciteit : 
rondvaart : max. 160 personen (102 binnen, 160 binnen & buiten)
met buffet : max. 92 personenms Silver Cloud - 1981 - 
mindervalidenlift ( salon en wc bereikbaar) en mindervalidentoilet
capaciteit :
rondvaart : max. 160 personen (92 beneden, 33 boven)
met buffet : max. 125 personen
ms Time Cloud - 1930 -
niet rolstoeltoegankelijk!
capaciteit rondvaart : max. 66 personen (45 binnen)
zonnedek enkel per trap bereikbaarms Vecht Cloud - 2005 -
niet rolstoeltoegankelijk!
capaciteit rondvaart : max. 12 personen
zonnedek enkel per trap bereikbaar


Opgelet:

 • Op onze rondvaartschepen is standaard de Hollandse scheepsbar aanwezig. Consumpties aan de bar kunt u uitsluitend contant betalen.  Pinnen aan boord is niet mogelijk!  
 • Vergeet niet bij online boeking van de rondvaart uw catering te bestellen.  Aan boord is immers geen keuken!  De catering wordt dagelijks door ons cateringbedrijf dagvers aangeleverd.

Parking

Op 50-100 m. afstand is er gratis parkeerplaats, met 3 eigen touringcar parkeerplaatsen. Parkeren is uitsluitend toegestaan op de parkeerplaatsen. Parkeren langs de Vecht is verboden
2019-10-16 overzichtkaart ligplaats.pdf
Route beschrijving NL Oostwaard 3602 AA Maarssen.pdf

  Tot ziens... bij Rederij Stichtse Vecht!

  Extra info