Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Cambron-Casteau, België

Bestemming Pairi Daiza

Praktische informatie

Pairi Daiza
Le Domaine 1
7940 Cambron-Casteau (Henegouwen)
België

Tel: +32 (0)68 45 46 53
Fax: +32 (0)68 45 54 05
Bekijk website »
eveline.bouchonville@pairidaiza.eu

Contactpersoon

Eveline Bouchonville

Gesproken talen

NL - FR - ENG

Openingsuren

Pairi Daiza is openvan 6/april tot 11/nov 2019 en van 14/dec 2019 tot 5/jan 2020.

De exacte openingsuren vind je hier.

Gesloten op

Opgelet: om 17u30 sluiten de volgende locaties voor het publiek : Het aquarium, Tropicalia, Madidi en Mersus Emergo

Algemene info

MISSIE
Sinds haar oprichting is Pairi Daiza actief betrokken bij het behoud van tal van bedreigde diersoorten, zowel vogels als zoogdieren, vissen als reptielen en nam hiervoor ook de nodige initiatieven. Pairi Daiza is sinds 1994 ook lid van de EAZA (the European Association for Zoos and Aquariums) en ook het verbond dat Pairi Daiza afsloot met het WWF België, in het kader van de permanente tentoonstelling “SOS Biodiversity” bevestigt dit standpunt en benadrukt het belang van het streven naar dierenwelzijn en het beschermen van bedreigde diersoorten.

Een bezoek aan Pairi Daiza is een reis door verschillende werelden...

 • de Lagune - de oceaan vloeit zachtjes over in het land van Pairi Daiza en voert de kennis en wijsheid van de volkeren uit Afrika, Azië, Oceanië, Amerika… met zich mee
 • de Vallei van de Bron - je ontdekt hier een goed bewaard geheim: een bron die in de Middeleeuwen beroemd was om zijn magische krachten
 • de Hemelpoort - in het midden van deze wereld, die bijna volledig gewijd is aan vogels, vinden we de mysterieuze toren van de voormalige abdij van Cambron. De roofvogels demonstreren, onder de leiding van de valkeniers, een verbazingwekkend schouwspel in ‘vrije vlucht’
 • het Land van Oorsprong - welkom in het land van de "Big Five", de vijf meest symbolische dieren van Afrika: de leeuw, de olifant, de Kaapse buffel, de neushoorn en het luipaard. Deze fascinerende dieren wandelen rond op acht hectare steppe- en savannegrond. "La Terre des Origines", gloeiend, warm en primitief, dompelt ons onder in de wieg van de mensheid.
 • de Poort naar de Diepten - de diepten van de zee, die in het Aquarium nagebootst worden, laten u genieten van een toverachtig schouwspel: duizenden vissen met felle kleuren en wonderlijke vormen...
 • het Koninkrijk van Ganesha - majestueuze rijstvelden die zachtjes golven in de wind, bananenbomen en exotische bloemen die ontluiken onder de streling van de zon, weelderige tempels van aan de andere kant van de wereld, het goud en de levendige kleuren van Bali…
 • de stad der Onsterfelijken - hier staat de tijd even stil en onthult China zijn schatten. Alles is authentiek: de tempels, de paviljoenen, de paden van halfedelstenen, de tuin, de kleurrijk verniste dakpannen, de rotsen, de stenen, het brons… Dit is tot op heden de grootste traditionele Chinese tuin die buiten China werd aangelegd...
 • la Terre du Froid - de achtste wereld van Pairi Daiza, opent vanaf dit seizoen het eerste deel. In totaal zal deze wereld 18 hectare groot worden en zal hiermee het meest ambitieuze project uit de geschiedenis van het Park worden.

NIEUW:

 • het park wordt met 8ha uitgebreid. De nieuwe wereld "The Last Frontiers" brengt je naar het hart van Brits-Columbia in Noord-Amerika. Je kan hier dicht bij uitzonderlijke dieren komen... bruine beren, zwarte beren, grijze wolven, zwarte wolven, poema's, elanden... soorten die u nog nooit te zien kreeg, die soms met uitsterven bedreigd zijn...
 • Pairi Daiza zal voortaan geopend zijn tijdens de eindejaarsperiode. In 2019 zal de tuin zijn deuren openen tussen 14/dec en 5/jan.
 • Voortaan is het ook mogelijk de nacht door te brengen in Pairi Daiza… in ons comfortabel hotel of in onze typische lodges die gebouwd zijn in The Last Frontiers.
 • Voor dit uitzonderlijk seizoen hebben wij ons aanbod van forfaits "toegang + maaltijd" voor groepen, grondig herzien

Extra info

 • Invalidentoiletten: ja
 • Rolstoel toegankelijk: ja

Extra faciliteiten:

Pairi Daiza is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.
Slechts vijf plaatsen zijn niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen: de hangbruggen, het Aquarium, de uitkijkpost van de giraffen, het Cabinet du Dr Yu en de Crypte. Deze vijf plaatsen vormen echter maar een klein onderdeel van het domein.

Bolderwagens zijn wel te huur aan de shop aan de hoofdingang voor € 5,00 per dag. U dient een identiteitskaart te kunnen voorleggen.

Rolstoelen worden gratis aangeboden aan de infobalie van Pairi Daiza, onder voorbehoud van beschikbaarheid en na reservatie, minstens 3 dagen voor het bezoek. U kan een rolstoel telefonisch reserveren via (0032(0)68250820 of 848) of per e-mail (accueil@pairidaiza.eu).

Per groepsreservatie wordt een parkingticket aangeboden (alleen voor bussen en voertuigen die zijn aangepast aan mindervaliden). Extra parkingtickets zijn verkrijgbaar voor de prijs van 8,-€ per voertuig.

Voor de chauffeurs (maximaal één chauffeur per bus) krijgt u - op vertoon van de routekaart of van een ander officieel document dat de verplaatsing en het gezelschap van de groep bewijst - een parkingticket, een gratis inkomticket en een maaltijdbon (ter waarde van 15 €, alleen te besteden in de Oasis op de dag van het groepsbezoek aan Pairi Daiza) aan het onthaal.


Aanbiedingen voor groepen

Een groep = minstens 20 betalende personen (maximaal 200) - alle leeftijden inbegrepen. U dient schriftelijk te reserveren, minstens 10 werkdagen voor de datum van uw bezoek. Aarzel niet om alvast uw datum te reserveren. Het definitieve aantal deelnemers kan gewijzigd worden tot 10 werkdagen vóór uw gewenste bezoekdatum.

Volwassenen (12-59 jaar) : week 27,- € // weekend 32,- €
Senioren (60 jaar en +) : week 25,- € // weekend 30,- €
Kinderen (3-11 jaar) : week 21,- € // weekend 26,- €
Kinderen -3 jaar : gratis
1 gratis volwassene per 20 betalende bezoekers! (uitgezonderd schoolvakanties, feest- en brugdagen)
Voor minder-validen: 1 gratis volwassene per 5 betalende bezoekers!

Groepen met mindervaliden:

Volwassenen (12-59 jaar) : 27,-
Senioren (60 jaar en +) : 25,- €
Kinderen (3-11 jaar) : 21,- €
Kinderen -3 jaar : gratis
Volwassen begeleiders : week 27,- € // weekends en schoolvakanties 32,- €
Voor minder-validen: 1 gratis volwassene per 5 betalende bezoekers! (ongeacht de periode)

Voor de maaltijden, forfaits en begeleide bezoeken voor groepen en groepen mindervaliden, zie brochure

Scholen - schooltarieven zijn geldig voor schriftelijke reservaties, ten minste tien werkdagen voor de datum van uw bezoek (op voorwaarde van beschikbaarheid).

Kleuteronderwijs : 17,- € (1 volwassene gratis per 10 betalende leerlingen - kinderen jonger dan 3 jaar genieten niet van een gratis toegang in het kader van een schoolbezoek
Lager onderwijs : 17,- € (1 volwassene gratis per 15 betalende leerlingen)
Secundair onderwijs : 20,- € (1 volwassene gratis per 15 betalende leerlingen)
Bijzonder onderwijs : 17,- € (1 volwassene per 5 betalende leerlingen)
Leerkrachten en begeleiders : 27,- €
Mogelijkheid tot maaltijdopties en animaties. (zie brochure)

Bedrijfsevenementen - van 20 tot 30.000 deelnemers (naargelang de formule)
Een professioneel team luistert naar uw wensen en neemt de organisatie van uw evenement in handen. Zij stellen u een ontspannende en onvergetelijke dag voor met talrijke speciale momenten. De verschillende formules kan je hier vinden.

Gebruikerswaarderingen

Er zijn momenteel nog geen gebruikerswaarderingen.

Toon meer waarderingen
Schrijf zelf een waardering

Schrijf zelf een review

Uw review:

 • Gelieve een score te geven.