Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Heeswijk-Dinther, Nederland

Bestemming VisitBrabant - Kasteel Heeswijk

Praktische informatie

VisitBrabant - Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
5473 ZH Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
Nederland

Tel: +31 (0) 413 29 20 24
Bekijk website »
reserveren@kasteelheeswijk.com

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Kasteel Heeswijk.


We gaan weer open, welkom!
Vanaf zaterdag 29 januari 10.00 uur staat de poort weer open voor bezoekers aan het kasteel, koffiedrinkers Bij de Barones én shoppers in de winkel. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en
zorgen weer voor een vaste looproute, hygiëne maatregelen en maximale aantallen per tijdsblok. Zoals we inmiddels zijn gewend is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens kasteel- en winkelbezoek. Bij de Barones ook lopend naar je tafeltje. Bij de Barones en aan de kassa van het kasteel wordt de QR code gescand. Reserveer vooraf je online ticket voor kasteelbezoek op een datum en tijdstip naar keuze. Klik hier voor online tickets. Voor alle spelregels rondom museumbezoek in Coronatijd, klik hier


Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, hét Kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Beleef de duizendjarige geschiedenis van het kasteel: beklim de torens, ontdek de rijke kasteelzalen en geniet van de kasteeltuin en het omringende landgoed.

Groepsrondleiding Kasteel
Wil je je bezoek verrijken met een rondleiding? Een persoonlijke rondleiding of met je eigen groep? Reserveer dan een rondleiding
met gids. De gids neemt je mee door het kasteel en verhaalt over de geschiedenis van het kasteel en de bewoners.
Een groepsrondleiding* door het kasteel duurt een uur. Naast het entreetarief geldt een toeslag van € 30,00 per groep (5 tot 15 personen tijdens openingstijden kasteel. Buiten openingstijden (op maandag en na 17.00 uur) geldt een eenmalige toeslag van € 50,00 (excl. entree).

Landgoed rondleiding
Het hele jaar door is er elke zondag om 11.30 uur een Landgoed rondleiding (Van 1 november tot 1 april vooraf online reserveren noodzakelijk). De Landgoed rondleiding gaat langs de prachtige burcht, langs boerderijen die vroeger eigendom waren van de baron, toont de voormalige tuinen en kassa, de dienstwoningen en het herstelde landschap. De Lanen, de meanderende Aa, de motteburcht De Heeskijk. De Landgoed rondleiding duurt 1,5 uur (lengte 3 km). Het tarief is € 6,00 p.p. voor alle deelnemers v.a. 4 jr. De landgoed rondleiding is met een groep ook te boeken op andere dagen en tijden. Naast het tarief p.p. geldt dan een toeslag voor de rondleiding met gids van 30,00 (maximale groepsgrootte 15 per gids).

Rondleiding speciale doelgroepen
Op aanvraag zijn rondleidingen voor speciale doelgroepen (o.a. voor blinden en slechtzienden, speciaal onderwijs, en overige) te reserveren. Vul op het formulier de samenstelling van uw groep in en wij zorgen voor een passende rondleiding met gids.


We wandelen weer!

Vanaf zondag 18 juli starten we weer met de landgoedrondleiding. Wandel samen met de gids over de historische lanen van het vastgoed, langs de voormalige pachtboerderijen, de meanderende Aa en luister onderweg naar de verhalen van de gids. De wandeling is ongeveer 3,5 km lang en duurt 1,5 uur.

Wanneer: iedere zondag om 10u30

Tarief : € 6,- per persoon

Reserveer alvast je ticket online
Meer info over de highlights van Noord-Brabant in het algemeen vind je hier.

Extra info