Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Maldegem,

Bestemming Stoomtrein Maldegem-Eeklo

Praktische informatie

Stoomtrein Maldegem-Eeklo
Stationsplein 8
9990 Maldegem

Tel: +32 (0)50 71 68 52
Bekijk website »
wouter.vanpoucke@gmail.com

Contactpersoon

Wouter Van Poucke

Gesproken talen

NL - FR - EN

Algemene info

Stoomtrein Maldegem-Eeklo is open vanaf mei tot eind september. U kan er met groepen terecht op zowel normale openingsdagen, voor een treinrit volgens de dienstregeling, alsook voor uw eigen extra-trein. Ook buiten het seizoen, of op zaterdag- en weekdagen kan u er terecht voor uw groepsbezoek, treinrit, mits aanvraag minimum een maand vooraf.  Wij hopen alvast u in onze vereniging te mogen verwelkomen!  Catering in de trein is mogelijk, doch dat dient u bij boeking te vermelden. 

Rit op het smalspoor met diesel- of stoomtrein

Een smalspoorlijn is een spoorlijn met een spoorbreedte kleiner dan het hangbare normaalspoor. In het geval van Stoomtrein Maldegem-Eeklo bedraagt dit 60cm en is ongeveer 2,1km in lengte. Smalspoortreintjes werden vroeger voornamelijk ingezet in de industrie en mijnbouw.
Een diesellocomotief of een stoomlocom,- €otief sleept het smalspoortreintje met open wagens 1,5km ver op het voormalig spoortraject richting Brugge. De rit heen en terug neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Een begeleid bezoek van een half uur aan de site en/of materieelloods is in dit aanbod inbegrepen.
Diesellocomotief - tarief: 7,- € p/p met een min. forfait van 150,-   

Stoomtrein - tarief: 10,- € p/p met een min. forfait van 390,-

Rit met het normaalspoor, met diesel- of stoomtrein

Een normaalspoorlijn is een spoorlijn die gebruikt maakt van de standaardspoorbreedte van 1435mm. Stoomtrein Maldegem-Eeklo beheert, onderhoudt en exploiteert de normaalspoorlijn 58M tussen de stations van Maldegem en Eeklo. Een traject van iets meer dan 10km.

Dieseltrein -

Duur : ong. 2u
Tarief : 10,- € p/p met een min. forfait van 325,- €

Het traject heen en terug neemt ongeveer één uur in beslag. De reizigers hebben vanuit het motorstel 360° zicht op de spoorlijn en de omgeving, alsook op de stuurpost en de treinbestuurder. In Eeklo kunnen er andere attracties of evenementen gecombineerd worden.  Een begeleid bezoek van een half uur aan de site en/of materieelloods is in dit aanbod inbegrepen.Stoomtrein -

Duur : ong. 2u30
Tarief : 10,- € p/p met een min. forfait van 390,- €

Het traject doorheen het Meetjeslands landschap heen en terug neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.  We beschikken over 1° klasse met pluchen zetels, 2° klasse met simili banken, of 3° klasse met houten banken.  In Eeklo kunnen er andere attracties of evenementen gecombineerd worden.  Een begeleid bezoek van een half uur aan de site en/of materieelloods is in dit aanbod inbegrepen.


Orient Dining Express

Tarief :
min. forfait van 1500,- € - voor een extra trein
min. forfait van 1200,- € op zon- en feestdagen tijdens het seizoen

Personeelsfeest, jubileum, verjaardag, communie, … In een origineel “Wagon-Lits” rijtuig bieden wij de setting voor een origineel festijn. Terwijl het landschap passeert wordt een gastronomisch menu geserveerd. Dit varieert van aperitiefhapjes of koffietafel tot een volwaardig gangenmenu. Tevens zijn er aangepaste wijnen beschikbaar.
Eten en dranken zijn afzonderlijk te bespreken met een traiteur en zijn niet inbegrepen in de prijs. Stoomtrein Maldegem-Eeklo kan u wel voorstellen aan kwalitatieve traiteurs uit onze streek met ervaring op de trein.

Maximum 96 personen mogelijk.

Bioscooprijtuig
In het bioscooprijtuig wordt een film gespeeld over de werking van de stoomlocomotief of meer algemeen in het kader van de spoorwegen, of uw eigen film of PowerPoint presentatie…!

Je kan jouw groepsbezoek bij Stoomtrein Maldegem-Eeklo hier boeken.

Extra info

Bijzonderheden:

Thematreinen:

  • Sinterklaastrein
  • Spooktrein
  • Stoomtreinfestival
  • Valentijnexpress
  • Machinist voor 1 dag
  • Restauranttrein
  • Train mania zomerkamp
  • Railway to Liberty
  • Vaderdagtrein

Stoomtrein Maldegem-Eeklo leent zich ook uitstekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.