Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Maldegem, België

Bestemming Stoomcentrum Maldegem

Praktische informatie

Stoomcentrum Maldegem
Stationsplein 8
9990 Maldegem (Oost-Vlaanderen)
België

Tel: +32 (0)50 71 68 52

wouter.vanpoucke@gmail.com

Contactpersoon

Wouter Van Poucke

Gesproken talen

NL - FR - ENG

Algemene info

Het Stoomcentrum is open vanaf mei tot eind september. U kan er met groepen terecht op zowel normale openingsdagen, voor een treinrit volgens de dienstregeling, alsook voor uw eigen extra-trein. Ook op weekdagen kan u er terecht voor uw groepsbezoek, treinrit. Groepen zijn mogelijk op elke dag van het jaar mits reservatie een maand vooraf. Wij hopen alvast u in onze vereniging te mogen verwelkomen.

Rit op het smalspoor met dieseltrein
De smalspoortrein rijdt 1,5 km op de oude spoorwegbedding naar Brugge. Een diesellocomotiefje sleept een treintje met open wagens. De rit duurt 20 minuten heen/terug . Inbegrepen zijn een begeleid bezoek aan de site van ongeveer 30 minuten alsook een filmvoorstelling van ongeveer 25 minuten.

Rit op het smalspoor met stoomtrein
De smalspoortrein rijdt 1,5 km op de oude spoorwegbedding naar Brugge. Een stoomlocomotiefje sleept een treintje met open wagens. De rit duurt 20 minuten heen/terug. Inbegrepen zijn een begeleid bezoek aan de site van ong. 30 minuten alsook een filmvoorstelling van ongeveer 25 minuten

Dieseltrein naar Eeklo
Het traject is 10 km lang en duurt 1uur heen/terug. De reizigers zien de spoorlijn en volgen het besturen van de trein mee. In Eeklo kunnen er andere attracties gecombineerd worden. Inbegrepen zijn een begeleid bezoek aan de site van ongeveer 30 minuten alsook een filmvoorstelling van ongeveer 25 minuten.

Stoomtrein naar Eeklo
Het 10 km lange traject duurt 1u30min. heen/terug. Er is 1° klas met pluchen zetels, 2° klas met simili banken of 3° klas met houten banken. In Eeklo kunnen er andere attracties gecombineerd worden. Inbegrepen zijn een begeleid bezoek aan de site van ongeveer 30 minuten alsook een film-voorstelling van ongeveer 25 minuten.

Restauranttrein
Personeelsfeest, jubileum,…: In een origineel “Wagon-Lits rijtuig” bieden wij een origineel festijn. Terwijl het landschap passeert wordt een gastronomisch menu geserveerd. Dit varieert van aperitiefhapjes of koffietafel over (koud) buffet of (mossel) souper tot een volwaardig gangenmenu. Er zijn aangepaste wijnen verkrijgbaar. (Eten en drank afzonderlijk te bespreken met een traiteur, SCM kan U de huistraiteur voorstellen)

Bioscooprijtuig
In het bioscooprijtuig wordt een film gespeeld over de werking van de stoomlocomotief of meer algemeen in het kader van de spoorwegen, of uw eigen film of PowerPoint presentatie…!

Extra info

Bijzonderheden:

Thematreinen:

  • Sinterklaastrein
  • Spooktrein
  • Stoomtreinfestival
  • Valentijnexpress
  • Machinist voor 1 dag
  • Restauranttrein
  • Train mania zomerkamp
  • Railway to Liberty
  • Vaderdagtrein

SCM leent zich ook uitstekend voor (film)opnames. Het station is een uniek kader voor seminaries, (pers)voorstellingen, feestjes. Het onthaalcentrum is een ideale receptieruimte.


Aanbiedingen voor groepen

Rit op smalspoor met dieseltrein: € 5,00 p/p (min.forfait van € 130,00 indien minder dan 27 personen)
Rit op smalspoor met stoomtrein: € 8,00 p/p (min.forfait van € 260,00 indien minder dan 33 personen)
Dieseltrein naar Eeklo : € 8,00 p/p (min.forfait van € 260,00 indien minder dan 33 personen)
Stoomtrein naar Eeklo : € 8,00 p/p (min.forfait van € 690,00 indien minder dan 87 personen)
Restauranttrein : min. forfait van € 850,00 (max. 96 zitplaatsen)

Gebruikerswaarderingen

Er zijn momenteel nog geen gebruikerswaarderingen.

Toon meer waarderingen
Schrijf zelf een waardering

Schrijf zelf een review

Uw review:

  • Gelieve een score te geven.