Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Spontin,

Bestemming Le Chemin de Fer du Bocq

Praktische informatie

Le Chemin de Fer du Bocq
Chaussée de Dinant (Gare de Spontin) 3/A
5530 Spontin

Tel: Informations générales: +32 (0) 495 61 49 56 - pour groupes: +32 (0) 477 98 91 23
Bekijk website »
groupes@cfbocq.be

Contactpersoon

Alain Defechereux

Gesproken talen

FR - NL - EN - DE

Openingsuren

Voor de dienstregeling van de motorwagen, gelieve de website van Le Chemin de Fer du Bocq te raadplegen (zie praktische info)

Algemene info


CORONA

Naar aanleiding van het Coronavirus rijden we in 2020 niet meer. We zien je graag volgend jaar terug.
Mocht u ons in deze moeilijke tijden willen steunen d.m.v. een gift, dan kan dat hier.Iets meer dan een eeuw geleden werd de lijn 128 tussen Ciney en Yvoir in gebruik genomen. Ze wordt beschouwd als één van de mooiste spoorlijnen van België! De lijn volgt de Bocqvallei . Voorbij het stationnetje van Sovet zien we het eerste waterbevoorradingspunt van de I.M.B.W. (Intercommunale Maatschappij van Brussel voor de Watervoorziening). Na enkele minuten halte in het station van Spontin - waar oude Mitropas rijtuigen als ontvangstlokalen dienen - wordt de reis verdergezet door de heuvel via een 500 meter lange tunnel. Bij de uitrit van de tunnel rijden we langs de bottelarij van de Sources de Spontin. Twee kilometer verder rijden we voorbij de restanten van een kalkoven vooraleer we aankomen in het station van Dorinne-Durnal. Het is daar dat het meest spectaculaire deel van de spoorweg begint tot in Purnode... Een traject van twee kilometer telt niet minder dan 3 tunnels en 5 viaducten dwars door de adembenemende natuur!

Sinds 1992 wordt "Le Chemin de Fer du Bocqu" uitgebaat door de VZW "Toerisme en SpoorPatrimonium" die het mogelijk maakt om de vele charmes van deze magnifieke vallei te ontdekken.
De lijn werd voor het reizigersverkeer gesloten in 1960 en voor het goederenverkeer in 1983. Ze werd terug in berijdbare toestand gebracht door gepassioneerde vrijwilligers. Vandaag rijden er opnieuw treinen op deze pittoreske secundaire lijn tijdens de zomerperiode.

CORONA

  • Door de actuele situatie is reservatie verplicht.
  • In- & uitstappen is alleen mogelijk aan Spontin.
  • Het dragen van mondmaskers is verplicht.

Reserveren kan hier.

Ligging van de locatie

De Chemin de Fer du Bocq is de verbinding tussen het station van Ciney en Dorinne-Durnal (Yvoir), tussen de Condroz en de Haute-Meuse in de provincie de Namen (Waalse regio in België).

U kunt ons bereiken via het spoor en het NMBS station van Ciney waar de aansluitingen met de toeristische trein zoveel mogelijk worden verzekerd.


Routebeschrijving

  • Met de auto: De E411 Brussel - Arlon - Luxembourg. Uitrit 19 voor Spontin of 20bis voor Ciney. of de N4 (Brussel-Namur-Ciney-Marche-Arlon) of de N97 (Philippeville-Dinant-Ciney-Liège)
  • Met de trein: Lijn 162 Brussel - Namur - Arlon - Luxembourg. Afstappen in Ciney

Extra info

  • Busparking: ja

Extra faciliteiten:

Onthaal, cafetaria en TSP-boetiek in onze rijtuigen in het station van Spontin, geopend tijdens de rijdagen.
Te Spontin en omgeving is restauratie mogelijk. Er bevindt zich zelfs een picknikplaats recht tegenover het kasteel.

Bijzonderheden:

Safari foto - 14 augustus 2020
Afspraak voor ons eerste evenement van het jaar! Reserveer om deel te nemen aan onze fotosafari gewijd aan de reeks 55. We stellen u originele treinsamenstellingen voor op de beste plaatsen - u moet alleen nog afdrukken!
Afspraak op 8u30 in het station Spontin
Tot ziens langs de Bocq !
PS: Wegens de COVID-19-maatregelen is het dragen van een mondmasker verplicht. Er wordt ook geen catering voorzien.

Bocq Gourmand
In oktober 2019, reed de eerste Bocq Gourmand (restauranttrein) op onze spoorlijn “Le Chemin de Fer du Bocq”. Een 3 uur durende rit waarbij u tijdens het genieten van een heerlijke maaltijd, onze mooie lijn kan ontdekken. Interesse? Stuur een mail naar Bocq_Gourmand@cfbocq.be
Wenst u hetzelfde te doen met uw vrienden, familie of collega's? Neem contact met ons via groupes@cfbocq.be voor meer informatie over de verschillende opties (max 42 personen).

Huur een trein:
U wenst een origineel evenement voor uzelf, uw familie, vrienden, collega’s of studenten organiseren? Huur een speciale trein!
Voor een huwelijk, een familiefeest, verjaardagen, speciale groepen, bedrijven, scholen, voor uw vrienden, collega’s of studenten, aarzel niet ons te contacteren.

Aanbiedingen voor groepen

MotorwagenMotorwagen + stoomtrein
Heen & terug12,- € p/volwassene
6,- € p/kind (4-12 jaar)
14,- € p/volwassene
7,- € p/kind (4-12 jaar)
Enkele reis10,- € p/volwassene
5,- € p/kind (4-12 jaar)
12,- € p/volwassene
6,- € p/kind (4-12 jaar)
Dagkaart15,- € p/volwassene
7,50 € p/kind (4-12 jaar)
17,- € p/volwassene
8,50 € p/kind (4-12 jaar)
Kinderen -4 jaar rijden gratisKinderen -4 jaar rijden gratis

Voor groepen (= min. 30 personen):
aarzel niet ons te contacteren voor de reservatie op een reguliere of speciale trein naar wens.