Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Adinkerke,

Bestemming Plopsaland De Panne

Praktische informatie

Plopsaland De Panne
De Pannelaan 68
8660 Adinkerke

Tel: +32 (0)58 42 02 02
Bekijk website »
info@plopsa.be

Gesproken talen

NL - FR - ENG - DUITS

Openingsuren

Voor de openingsuren verwijzen wij naar onze website.

Algemene info


CORONA

HOERA! Er hangt weer Plopsa-magie in de lucht!

We zijn terug! Terug om voor datgene te zorgen dat we zó hebben gemist! Samen zijn, magische momenten beleven, de kriebels in onze buik voelen, gillen op duizelingwekkende hoogtes en mooie herinneringen maken! Reserveer snel je bezoek!


Plopsaland De Panne combineert de magie van de populaire Studio 100-figuren met het plezier van prachtige attracties op kindermaat in familiale sfeer. De Plopsa-parken zijn bovendien de ideale locatie voor een groepsuitstap. Plopsaland De Panne biedt plezier voor alle leeftijden want er is voor elk wat wils! In Mayaland kan je de wondere wereld van Maya De Bij ontdekken of ga samen met Wickie op avontuur in Wickieland! Kortom, Plopsaland De Panne staat garant voor 1001 kriebels voor de hele familie!

The Ride to Happiness by Tomorrowland

Plopsa en Tomorrowland kondigen de meest spectaculaire rollercoaster van Europa in Plopsaland De Panne aan: ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’.
Door de magische decoratie, opzwepende beats, kenmerkende eetkraampjes en nog zo veel meer zul je je helemaal wanen op de weide in Boom. En wees maar zeker, een ritje in The Ride to Happiness zal minstens even waanzinnig en memorabel zijn als de acts op de Main Stage.


‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd – enkel in de Verenigde Staten staat er momenteel één. Je zal maar liefst 2 keer gekatapulteerd worden naar een snelheid van wel 90km/u en gaat hierbij 5 keer overkop. De wagentjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor je telkens een andere ritervaring zal beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna 1 kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond, waar je een uitzonderlijk zicht op Plopsaland De Panne zal hebben. Bovendien creëert Tomorrowland een speciale, exclusieve soundtrack die de ervaring nog eens extra sensationeel zal maken.
Kortom, een ervaring om niet te missen!De Plopsaland-app

Het park in je broekzak!
Met de Plopsaland-app vind je alle informatie over het park in één handomdraai! De app zit boordevol handige tools om je bezoek nog comfortabeler te maken. Zo weet je altijd wat de wachttijd is bij je favoriete attractie en krijg je via push-berichten de laatste info over shows, openingstijden en promoties. Bovendien kan je attracties filteren op basis van de grootte van je kind, je favoriete figuur of de soort attractie.
Download deze gloednieuwe Plopsa-app in de App Store of Google Play Store.


PLOPSA STATION ANTWERP

Open vanaf 23 oktober 2021!

ONTDEK HET GLOEDNIEUWE PLOPSA STATION ANTWERP TIJDENS DE TESTOPENING!

Op de meest unieke locatie, in het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal, heten je geliefde Belgische stripfiguren en je favoriete Studio 100-helden je van harte welkom in Plopsa Station Antwerp!

Beleef uren indoorpret op 15 supercoole attracties, verdeeld over maar liefst 4 verdiepingen.

Help samen met Mega Mindy boeven vangen op de ‘De Vliegende Fietsen’, klim en klauter in ‘Maya’s Speeltuin’ of laat je samen met Piet Piraat meedrijven op de woeste golven op ‘Storm op Zee’.
Blijf je liever aan wal? Ga samen met Wickie de Viking op de te gekke ‘Valtoren’, na enkele seconden weet je niet meer waar boven of onder is! Ook jouw geliefde Belgische stripfiguren voelen zich helemaal thuis in Plopsa
Station Antwerp. Ontdek meerdere attracties van o.a. Jommeke, Suske & Wiske, de Smurfen en vele anderen!

NOOD AAN PAUZE ?
Geniet van een heuse dagschotel zoals Xavier of een chocomelk zoals Marcske in het unieke café van F.C. De Kampioenen! Zin in een heerlijke maaltijd? Mr. Spaghetti heeft zijn best gedaan om een heerlijk menu samen te stellen. Of geniet van een verrukkelijke frituursnack bij Samson & Marie.

Dankzij de unieke ligging geniet je van een heel vlotte bereikbaarheid. Met de trein spoor je tot in het station van Antwerpen-Centraal en loop je in minder dan 2 minuten Plopsa Station Antwerp binnen... Bovendien geniet je van 50% korting op je treinreis (2de klasse) heen en terug van en naar Antwerpen-Centraal.

Koop hier je tickets voor het splinternieuwe Plopsa Station Antwerp!
Koop hier je Discovery Ticket.

Pssssst, zullen we je iets verklappen... op 27 en 28 november, en op 4 en 5 december komt de Sint langs in Plopsa Station Antwerp!

Routebeschrijving

AUTO OF BUS

 • Vanuit Antwerpen:
  E17 Antwerpen-Gent Verkeersknooppunt Zwijnaarde: E40 richting Oostende
 • Vanuit Brussel/Gent:
  E40 richting Oostende
  Verkeersknooppunt Jabbeke: links houden richting Veurne-Nieuwpoort Afrit 1: Adinkerke Rechts afslaan en aan de rotonde de brug over de Duinkerkevaart nemen. De spooroverweg oversteken tot aan de volgende rotonde. Links ligt de bezoekers- & busparking van Plopsaland De Panne.

Samson en Marie leggen je hier uit hoe je je dag veilig kan doorbrengen in Plopsaland:

Extra info

 • Busparking: ja
 • Invalidentoiletten: ja
 • Rolstoel toegankelijk: ja

Extra faciliteiten:

Minder-validen:

 • De Plopsa-parken zijn vlot toegankelijk voor rolstoegebruikers. Er zijn voor hen speciale voorzieningen. Rolstoelen worden, mits tijdige reservering, gratis ter beschikking gesteld.
 • In alle Plopsa-parken zijn aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen aanwezig. Deze plaatsen zijn beschikbaar voor houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap. De parking is voor iedereen betalend.

Bijzonderheden:

Groepen & Jeugdverenigingen:
Plopsaland de Panne biedt uitstekende mogelijkheden voor een groepsuitstap en hecht daarbij veel belang aan catering. Er zijn verschillende cateringformules beschikbaar, gaande van een 4-uurtje tot een uitgebreid feest op het Dorpsplein. U kunt bovendien een groepsmenu aan een voordelig tarief verkrijgen.

PLOPSA Business & Event Solutions!
Bedrijfsevent, sampling, partnerships, teambuildings... PLOPSA is de ideale locatie voor al uw projecten! Uitermate geschikt als congres- en seminariecenter en ook voor personeelsfeesten, roadshows, beurzen, teambuildings, productvoorstellingen en hospitality events kunt u bij ons terecht!

Scholen:
een nieuw educatief project: de Energieklas! Leerlingen komen op een speelse manier meer te weten over duurzaamheid via het gloednieuwe ‘Grote Eneco Energiespel’. Het is een teamspel in XXL formaat waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk groene energie te verzamelen. Het is een variant op het populaire ganzenbordspel, waarbij de pionnen vervangen werden door elektrische wagens. Via weetvragen en doe-opdrachten verzamelen de teams zonnepanelen. Wie de meeste groene energie bij elkaar weet te sprokkelen is de winnaar van het spel.

Aanbiedingen voor groepen

Groepen:

 • gemengde groep + begeleiders: 31,50 € p/p - één gratis begeleider per groep/bus (= vanaf 20 personen)
 • jeugdgroepen (tot 16 jaar) + begeleiders: 24,99 € p/p - één begeleider gratis per 15 kinderen, geldig vanaf 15 betalende personen
 • groepen personen met een handicap + begeleiders: 24,99 € p/p - één begeleider gratis per 6 personen met een handicap, (geldig vanaf 6 personen met een handicap).

Groepstarieven enkel mits reservatie. Reserveer hier je tickets voor Plopsaland De Panne

Scholen:

 • GRATIS BEGELEIDER + HERBEZOEKVOORDEEL
  Per 15 leerlingen (lager en secundair onderwijs) / per 10 leerlingen (kleuters) kan 1 begeleider gratis meegenieten van de Plopsa-sfeer. + HERBEZOEKVOORDEEL: Als je na de schoolreis nog één van onze Plopsa-parken wil ontdekken, geniet jij gratis toegang en tot 3 vergezellende personen 50% korting!
 • DIPLOMA 2+1 GRATIS
  Elke leerling krijgt een heus Plopsa-diploma en een kortingsbon “2+1-GRATIS” (2 tickets kopen = 3de ticket gratis) voor een volgend bezoek aan een Plopsa-park.

Meer info betreffende toegangstickets voor schoolreizen vind je hier.