Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Zierikzee,

Gidsendienst Zeeland

Praktische informatie

Gidsendienst Zeeland
Sint-Domusstraat 53
4301 CR Zierikzee

Tel: +31 (0)6 496 20 421
Bekijk website »
info@gidsendienstzeeland.nl

Contactpersoon

Guusje Poot

Gesproken talen

NL - EN - FR - DE

Algemene info

Visit Schouwen-Duiveland

Het meest noordelijke eiland van Zeeland heeft veel, heel veel, te bieden. De brede stranden, het prachtige duinlandschap, afgewisseld met oneindige polders en de vele historische stadjes en dorpjes zijn een bezoek meer dan waard! Centrumplaats Zierikzee heeft bijna 600 Rijksmonumenten die elk hun eigen verhaal vertellen en is daarmee de negende monumentenstad van Nederland. Niet alleen Zierikzee is de moeite van het bekijken waard, ook de andere vijftien dorpen en smalstad Brouwershaven hebben veel te bieden. Ontdek de bijzondere plekken en verborgen pareltjes die Schouwen-Duiveland heeft.

Gidsendienst Zeeland houdt kantoor in één van de mooiste panden van Zierikzee, het Sint Jacobshofje, de vroegere woningen waar de weduwen van vissers in woonden, gelegen aan de prachtige vismarkt anno 1804.

Een greep uit de mogelijkheden die Schouwen-Duiveland u biedt:

  • Het Stadhuismuseum Zierikzee is gevestigd in het voormalige gemeentehuis en biedt een bijzondere collectie objecten in wisselende exposities. Ook de vaste tentoonstelling biedt verrassende stukken.
  • De Sint Lievens Monstertoren, ofwel de Dikke Toren, is van verre zichtbaar en steekt met zijn 62 meter fier boven de bebouwing in Zierikzee uit.
  • Dreischor is een prachtig ringdorpje waar u zich in vroeger tijden waant. De kerk op de brink wordt omringd door de dorpsring waar prachtige monumenten zijn te ontdekken. De Adriaanskerk is een bezoek meer dan waard. Vanwege de prachtige akoestiek worden hier klassieke concerten opgenomen.
  • Brouwershaven, de tweede stad van het eiland, is de geboorteplaats van Jacob Cats, een beroemd staatsman en dichter. Langs de haven van dit mooie stadje is het heerlijk verblijven. Het Brouws Museum geeft een mooi beeld van het maritieme verleden.
  • Burgh en Haamstede zijn twee dorpjes die zijn samengevoegd. Beroemd is de Karolingische Burcht, een vluchtplaats voor de bevolking, ten tijde van de aanvallen door Vikingen rond het jaar 900. Ook Museum de Burghse Schoole is erg leuk om te bezoeken. Een deel van het museum is ingericht anno 1920. Wellicht is de bovenmeester aanwezig om u te verwelkomen?

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten! Waar u ook neerstrijkt op één van de gezellige terrassen, gezelligheid staat voorop! Uiteraard staan er mosselen en oesters en heerlijke vis op het menu, vers gevangen uit de Oosterschelde. Een aanrader is de Zeeuwse Bolus, een echte Zeeuwse specialiteit.

Bekijk de website voor de volledige programma’s of om inspiratie op te doen.

Enkele van onze uitstappen:

Wij heten u van harte welkom op Schouwen-Duiveland!

Extra info