Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Zierikzee,

Gidsendienst Zeeland

Praktische informatie

Gidsendienst Zeeland
Sint-Domusstraat 53
4301 CR Zierikzee

Tel: +31 (0)6 496 20 421
Bekijk website »
info@gidsendienstzeeland.nl

Contactpersoon

Guusje Poot

Gesproken talen

NL - EN - FR - DE

Algemene info

Visit Schouwen-Duiveland

Het meest noordelijke eiland van Zeeland heeft veel te bieden. De brede stranden, het schitterende duinlandschap afgewisseld met eindeloze polders en de vele historische steden en dorpen zijn zeker een bezoek waard! De binnenstad van Zierikzee telt bijna 600 rijksmonumenten die elk hun eigen verhaal vertellen en is daarmee de negende monumentale stad van Nederland.
Niet alleen Zierikzee is een bezoek waard, maar ook de andere vijftien dorpen en het stadje Brouwershaven hebben veel te bieden. Ontdek de bijzondere plekjes en verborgen pareltjes van Schouwen-Duiveland.

Gidsendienst Zeeland heeft haar kantoor in één van de mooiste panden van Zierikzee, “Sint Jacobshofje”, de voormalige huizen waar de vissersweduwen woonden, gelegen aan de prachtige vismarkt uit 1804.

Een greep uit de mogelijkheden die Schouwen-Duiveland u biedt:

  • Stadhuismuseum Zierikzee is gevestigd in het oude stadhuis en biedt in tijdelijke tentoonstellingen een bijzondere collectie objecten aan.  De vaste tentoonstelling biedt ook verrassende stukken.
  • De Sint Lievens Monstertoren, oftewel de Grote Toren, is al van ver zichtbaar en steekt met zijn 62 meter trots boven de gebouwen van Zierikzee uit.
    Dreischor is een prachtig buitendorp waar je je in de oudheid waant. De kerk op de brink wordt omgeven door de ring van het dorp waar prachtige monumenten te ontdekken zijn.  De Adrianuskerk is zeker een bezoek waard. Vanwege de prachtige akoestiek worden hier klassieke concerten opgenomen.
  • Brouwershaven, de tweede stad van het eiland, is de geboorteplaats van Jacob Cats, beroemd staatsman en dichter. Het is heerlijk vertoeven langs de haven van deze prachtige stad. Het Brouws Museum biedt een prachtig beeld van het maritieme verleden.
  • Burgh en Haamstede zijn twee dorpen die zijn samengevoegd. Beroemd is het Karolingische kasteel, toevluchtsoord van de bevolking, ten tijde van de aanvallen van de Vikingen rond het jaar 900. Ook het Museum van Burghse Schoole is zeer aangenaam om te bezoeken. Een deel van het museum is ingericht in 1920. Misschien is de directeur aanwezig om u te verwelkomen?

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten! Waar je ook zit op een van de gezellige terrassen, gezelligheid is essentieel! Uiteraard staan ​​er mosselen, oesters en heerlijke vis op de kaart. De Zeeuwse Bolus is sterk aanbevolen, een échte Zeeuwse specialiteit!

Enkele van onze uitstappen:

Wij heten u van harte welkom in Schouwen-Duiveland !

Extra info