Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Zierikzee,

Bestemming Bustour "Luctor et Emergo" - Watersnoodmuseum - Deltapark...

Praktische informatie

Bustour "Luctor et Emergo" - Watersnoodmuseum - Deltapark...
Sint-Domusstraat 53
4301 CR Zierikzee

Tel: +31 (0)6 496 20 421
Bekijk website »
info@gidsendienstzeeland.nl

Contactpersoon

Guusje Poot

Gesproken talen

NL - EN - FR - DE

Algemene info

Bustour ‘Luctor et Emergo’ met bezoek Watersnoodmuseum en Deltapark Neeltje Jans

Zeeland en met name Schouwen-Duiveland heeft veel te lijden gehad van de Watersnoodramp van 1953. Naast de vele slachtoffers die de ramp eiste zijn in het landschap veel littekens zichtbaar als gevolg van de watersnood.
Een belangrijk kenmerk in het landschap zijn de vier caissons bij Ouwerkerk die zijn gebruikt om het grootste gat in de dijken, dat was ontstaan tijdens de ramp, te dichten. In deze vier caissons is het Watersnoodmuseum gevestigd, hét Nationale Kennis- en Herinneringscentrum Watersnoodramp 1953.
Een direct gevolg van de Watersnoodramp was de bouw van de Deltawerken. Dertien dammen en andere waterkeringen beschermen het zuidwesten van Nederland tegen het water. De bekendste is de Stormvloedkering in de Oosterschelde, een indrukwekkend bouwwerk dat bij extreem hoge waterstanden gesloten kan worden om het achterland te beschermen.

Tijdens de bustocht rijdt u langs plekken die herinneren aan de ramp en bezoekt u zowel het Watersnoodmuseum als Deltapark Neeltje Jans.

Programma:
 • De gids wacht het gezelschap op in Zierikzee en gaat aan boord van de bus. Er wordt, langs de Oosterschelde, naar het Watersnoodmuseum gereden.
 • U wordt ontvangen in het Watersnoodmuseum met een kop koffie/thee en een Zeeuwse bolus. De gids vertelt het verhaal over de watersnoodramp, de caissons en het museum. Na de inleiding worden polygoonbeelden uit 1953 vertoond.
  De vier betonnen caissons zijn door gangen met elkaar verbonden en ingericht als expositieruimten. In de collectie is vanzelfsprekend de ramp van 1953 opgenomen maar er wordt ook gekeken naar vandaag en naar de toekomst. De expositie is educatief, op verschillende plaatsen wordt een verbinding gelegd tussen de ramp en nieuwe inzichten op het gebied van waterbeleid en waterbeheer. Een gids van het Watersnoodmuseum neemt u mee door het museum om het indrukwekkende verhaal van ramp te vertellen aan de hand van voorwerpen en speciaal ingerichte herinneringsruimten.
 • Lunch in een restaurant met fantastisch uitzicht over de Oosterschelde.
 • Na de lunch rijdt u via een mooie route naar Deltapark Neeltje Jans. De gids vertelt onderweg over het ontstaan van de diverse landschappen na de Watersnoodramp en over de Oosterschelde.
 • U wordt ontvangen bij Deltapark Neeltje Jans, waar u de film Deltafinale, over de bouw van de Stormvloedkering, bekijkt.
 • Na de film neemt de gids u mee naar het binnenste van de Stormvloedkering om zelf de grootte van het bouwwerk en de kracht en snelheid van het stromende water van nabij te zien en te ervaren.
 • Vertrek van Deltapark Neeltje Jans naar Zierikzee waar de gids wordt afgezet.
Deelnameprijs: 83,50 € per persoon (exclusief touringcar)
In deze prijs is inbegrepen:
 • gidsbegeleiding
 • lunch
 • toegang tot het Watersnoodmuseum en Deltapark Neeltje Jans

Bezoek aan één van de genoemde attracties behoort ook tot de mogelijkheid. neem hiervoor contact op met de Gidsendienst Zeeland

Minimum aantal deelnemers: 30 personen.


Meer info over Gidsendienst Zeeland vind je hier.

Extra info