Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Brugge, België

Bestemming Musea Brugge

Praktische informatie

Musea Brugge
Dijver 12
8000 Brugge (West-Vlaanderen)
België

Tel: +32 (0)50 44 87 02
Fax: +32 (0)50 44 87 78
Bekijk website »
eveline.strubbe@brugge.be

Contactpersoon

Eveline Strubbe

Algemene info


CORONA

Musea Brugge opent gefaseerd de deuren. Momenteel zijn het Arentshuis, het Belfort, het Groeningenmuseum, het Gruuthusemuseum en het Sint-Janshospitaal open!
Om u een coronaproof bezoek aan te kunnen bieden, werken we momenteel met een reservatiesysteem. Hulp om uw bezoek te plannen en tickets te reserveren vind je hier.14 locaties, altijd anders, altijd boeiend!

De grootste troef van de Brugse museumcollectie is haar grote verscheidenheid! Van Vlaamse primitieven tot actuele kunst, van klassieke schone kunsten tot archeologische vondsten. Verder is er ook nog zilverwerk, kant, wandtapijten, meubels én poëzie. Jong en oud zijn het erover eens: de Brugse musea verrassen altijd.

 • Archeologiemuseum - Mariastraat 36/a - 8000 Brugge (verleden, opgravingen, ongeschreven geschiedenis, archeologie) - omwille van de coronamaatregelen is dit museum gesloten
 • Arentshuis - Dijver 16 - 8000 Brugge (brangwyn, schilderkunst, erfgoed)
 • Belfort (met Beiaard) - Markt 7 - 8000 Brugge (beiaard, panoramisch uitzicht) - omwille van de coronamaatregelen gelden voor het Belfort aangepaste openingstijden en is reserveren verplicht.
 • Brugse Vrije - Burg 11/a - 8000 Brugge (renaissancezaal, stadsarchief)
 • Gezellehuis - Rolweg 64 - 8000 Brugge (dichter, literatuur, gezelle)
 • Groeningemuseum - Dijver 12 - 8000 Brugge (Vlaamse primitieven, schilderkunst)
 • Gruuthusemuseum - Dijver 17/C - 8000 Brugge (stadspaleis, wandtapijten, meubels, sculptuur, handgemaakte kant)
 • O.L.V.-kerk Museum - Mariastraat - 8000 Bruggen (Michelangelo, praalgraven, Maria van Bourgondië, Karel de Stout, Madonna)
 • O.L.V. ter Potterie - Potterierei 79/B - 8000 Brugge (kerk, hospitaal)
 • Poortersloge - Kraanrei 19 - 8000 Brugge (hedendaagse kunst) - omwille van de coronamaatregelen werkt Musea Brugge met een systeem van reservaties.
 • Sint-Janshospitaal - Mariastraat 38 - 8000 Brugge (Hans Memling, Vlaamse primitieven, middeleeuws hospitaal, toegepaste kunst)
 • Sint-Janshuismolen - Kruisvest - 8000 Brugge (molens) - omwille van de coronamaatregelen is dit museum gesloten
 • Stadhuis - Burg 12 - 8000 Brugge (museum, gotisch, stadhuis, ergoed)
 • Volkskundemuseum - Balstraat 43 - 8000 Brugge (volkskunde)

Bezoeken op maat

Omwille van de coronamaatregelen biedt Musea Brugge tijdelijk een aangepast programma, op maat van elke bezoeker. Bezoekers met een beperking vinden de nodige informatie voor een vlot en geslaagd bezoek op de aparte museumpagina's.

 • Met familie - al onze musea zijn kind- en familievriendelijk. Er is een aanbod voor alle leeftijden: zoektochten, workshops, demonstraties, Schatten van Vlieg, ...
 • Met een groep - een bezoek met een groep of klas aan onze locaties is tijdelijk mogelijk met max. 10 deelnemers (+ 1 gids). In het Groeningemuseum en het Sint-Janshospitaal kan dat met max. 15 deelnemers (+ 1 gids).
  Wil je een of meerdere musea bezoeken met een gids, neem dan contact op met een van de gidsenverenigingen.
  Een bezoek met een groep is niet mogelijk op zondag.
  Gidsen zijn verplicht om een mondmasker of gelaatsscherm te dragen.
  Let op: reserveer eerst elke locatie van Musea Brugge die je wil bezoeken met je groep en reserveer daarna je gids.
 • Met je klas - Musea Brugge heeft een uitgebreid aanbod voor het onderwijs op maat van elke leeftijdsgroep; van kleuter- tot en met hoger onderwijs. Ook pedagogische studiedagen zijn mogelijk. Leerkrachten en directie kunnen daarbij in een halve dag kennismaken met de locaties, activiteiten en producten van Musea Brugge.
  Aanbod schooljaar 2020-2021
 • Met een beperking - Musea Brugge wil ook mensen met een beperking een aangenaam bezoek bezorgen. Assistentiehonden zijn toegelaten in alle locaties van Musea Brugge. De meeste museumgebouwen zijn beschermde monumenten, waardoor ze niet fysiek aangepast kunnen worden voor iedereen. Bekijk per museum wat wel en niet mogelijk is.
  De informatieve zaalteksten en audioguides van de verschillende musea zijn ook op de locatiepagina's te vinden. We proberen zo een museumbezoek van thuis uit mogelijk te maken.
  De voelstations voor de slechtziende bezoekers in het vernieuwde Gruuthusemuseum, kunnen omwille van de coronamaatregelen niet worden aangeraakt. De beschrijvende audioguide is wel te beluisteren, net als de visioguide in VGT.
  Het museumpaviljoen op het Gruuthuseplein heeft ringleiding. Neem contact op als je meer informatie wenst.

Extra info