Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Brugge,

Glenaki Tourism Consultancy

Praktische informatie

Glenaki Tourism Consultancy
Geerwijnstraat 12
8000 Brugge

Tel: +32 (0)50 61 42 00
Fax: +32 (0)50 61 42 12
Bekijk website »
birgit@glenaki.com

Contactpersoon

Birgit Defoort

Gesproken talen

NL / FR / ENG / DE

Algemene info

ZUIDWEST-ENGELAND, EEN UNIEKE BESTEMMING VOOR GROEPSREIZEN !
Engeland is een fascinerende "dichtbij huis"bestemming omdat je er als reiziger het gevoel hebt ver van huis te zijn en is bovendien snel en makkelijk bereikbaar, dankzij de ferrydienst Calais-Dover. In Dover kun je alle kanten op, onder meer naar het zuidwesten van het land, een ideale bestemming voor groepsreizen. Een reisprogramma, met natuurschoon en cultuurhistorische ingrediënten, is in een handomdraai samengesteld. Er is voor elk wat wils zodat iedere deelnemer aan een groepsreis kan geboeid worden.

Hoogtepunten – Natuur
Engelsen omschrijven de kust van Cornwall in het zuidwesten als ‘ stunning scenery’. De branding van de oceaan beukt onophoudelijk tegen de ruige kliffen maar er zijn ook kleine, beschutte baaien met mooie stranden. Vijfenveertig kilometer buiten de kust liggen de Scilly-eilanden, één van de mooiste en best bewaarde geheimen van Engeland. Een eiland-hop is een van de vele opportuniteiten voor een groepsexcursie.
Even fascinerend is het binnenland met onder meer de nationale parken Dartmoor en Exmoor. Na een tocht door de desolate heidegebieden kun je genieten van een heerlijke Devon Cream Tea.
Met z'n allen de stranden af struinen op zoek naar eeuwenoude fosielen... dat kan je aan de Jurassic Coast die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Hier ben je in het meest zuidelijke graafschap van Engeland, in Dorset, bekend om zijn warme zomers. Ook het aangrenzende Somerset heeft een mild zeeklimaat en het lieflijk golvende landschap nodigt uit voor heerlijke groepswandeltochten. En zo kom je bijna automatisch in The Cotswolds terecht, een Area of Outstanding Natural Beauty, met tientallen mooie dorpjes zoals Castle Combe, Bibury en Chipping Campden.

Hoogtepunten – Cultuur
Op weg van de ene natuursite naar de andere tref je pittoreske stadjes en dorpen en een reeks hoogtepunten van het rijke Engelse cultuurpatrimonium. Uiteraard mag een bezoek aan Stonehenge niet ontbreken of aan de reusachtige megalietencirkel in Avebury, allebei werelderfgoedsites. Ook Bristol ligt op de reisroute, met zijn wereldberoemde Clifton Suspension Bridge.

Ontspanning
Onvergetelijke momenten en een leuke groepssfeer zijn in het zuidwesten van Engeland sowieso verzekerd, bijvoorbeeld met een tocht door het tropische regenwoud in Bodelva, Cornwall. En wat te denken van een verblijf in Bath met uiteraard een stevige duik in de Thermae Bath Spa.

Voor meer info en ideeën, raadpleeg onze website.


Extra info