Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Koersel,

Bestemming Brouwerij Remise 56

Praktische informatie

Brouwerij Remise 56
Albert I laan 56
3582 Koersel

Tel: +32 (0) 11 183 193
Bekijk website »
info@remise56.be

Contactpersoon

Patrick Haselaars

Gesproken talen

NL - FR - EN - DE

Openingsuren

De brouwerij is te bezichtigen elke 2de zondag van de maand om 15u00.
Het Grand Café is open op
dinsdag, woensdag en donderdag
van 11u00 tot 24u00
vrijdag van 11u00 tot 01u00
zaterdag van 11u00 tot 02u00
zondag van 11u00 tot 23u00

Gesloten op

Het Grand Café is gesloten op maandag.

Algemene info

Het historisch gebouw - een voormalige stelplaats van stoomtram en lijnbussen in Koersel - werd in 2016 omgedoopt tot Brouwerij en Grand Café Remise 56 en kreeg zo een tweede leven. Deze naam is een verwijzing naar het gebouw en het verleden. ‘Remise’ is een vakterm voor stelplaats (uit het Frans: remettre). Het getal 56 slaat op het huisnummer van de brouwerij. De combinatie van een ambachtelijke brouwerij en een volwaardige brasserie maken Remise 56 tot een unieke aanwinst voor het toerisme van Beringen en een ware bezienswaardigheid in de regio Limburg!

Brouwerij Remise 56 is een resultaat van pure passie. Het was lange tijd een droomproject voor brouwmeester Patrick Haselaars. Al sinds zijn tienerjaren was hij gebeten door de brouwmicrobe en het idee van een eigen brouwerij liet hem nooit los. Patrick is overigens geen onbekende in de brouwsector. Hij heeft 25 jaar ervaring met product- en procesontwikkeling in brouwerijen en verdiende zijn strepen bij Inbev, La Chouffe en Moortgat.

Rondleidingen in de brouwerij Remise 56 met bierproeverij:

Wat mag je verwachten?
Je krijgt van ons eerst een stukje geschiedenis voorgeschoteld, wat architectuurweetjes over ons prachtige gebouw en een beetje economie. Alles wordt natuurlijk doorspekt met enkele plezante anekdotes.
In een tweede deel leggen we op een bevattelijke manier uit hoe bier gemaakt wordt. Een volleerd brouwmeester ben je nadien natuurlijk nog niet, maar we lichten wel enkele tipjes van de sluier op. Onze roodkoperen brouwketels staan in het Grand Café, maar natuurlijk nemen we ook een kijkje in de rest van de brouwerij. Tijdens het derde deel van het bezoek drinken we een proevertje uit onze grote lagertanks en is er tijd voor vragen.

 • Standaard rondleiding:
  Elke tweede zondag van de maand om 15u (*) zowel individueel als in groep.
  Voor groepen vanaf 20 personen organiseren we graag een rondleiding op een ander tijdstip.
  De rondleiding duurt ong.1 uur. Daarna kan je in het grand café genieten van de inbegrepen consumpties.
  Kostprijs:
  Volwassenen € 8,50 p/p maar met een minimum van 170 € voor de groep, twee consumpties inbegrepen (naar keuze: Remise Tripel, Remise Dubbel, 56 Superpils, huiswijn, koffie of frisdrank).
  Kinderen € 4,- één consumptie inbegrepen.
  Je kan eventueel de rondleiding koppelen aan een etentje of feestformule bij ons in het Grand Café.
 • Luxe rondleiding
  Na de rondleiding krijg je achtereenvolgens ‘een halfke’ van onze bieren ‘56’ Superpils, Remise Tripel en Remise Dubbel, telkens vergezeld van een heerlijk bijpassend hapje. Natuurlijk leggen we je uit waarom de begeleidende hapjes een mooie foodpairing vormen met onze bieren.
  Kostprijs: € 17,50 per persoon
  Vergeet bij reservatie niet te vermelden dat je – met je groep – de luxe-rondleiding neemt!

Ligging van de locatie

De brouwerij ligt op 10 minuten rijden van de afrit 26 van de autostrade E313 Antwerpen-Luik

Routebeschrijving

Koersel ligt op 20 km van Hasselt, Diest en Mol. Ons terrein heeft ruime plaats om te parkeren. We zijn ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De Lijn bushalte ‘Koersel Meigoorstraat’ ligt vlak voor de deur. De NMBS treinstations van Beringen en Heusden-Zolder liggen op minder dan 3 km van onze brouwerij. Je kan bovendien gebruik maken van de lokale taxidienst.

Extra info

 • Busparking: ja
 • Kosten parkeren: gratis
 • Afstand tot parking: 20 m
 • Invalidentoiletten: ja
 • Rolstoel toegankelijk: ja