Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Koersel,

Bestemming Brouwerij Remise 56

Praktische informatie

Brouwerij Remise 56
Albert I laan 56
3582 Koersel

Tel: +32 (0) 11 183 193
Bekijk website »
info@remise56.be

Contactpersoon

Patrick Haselaars

Gesproken talen

NL - FR - EN - DE

Openingsuren

De brouwerij is te bezichtigen elke 2de zondag van de maand om 15u00.
Het Grand Café is open op
dinsdag, woensdag en donderdag
van 11u00 tot 24u00
vrijdag van 11u00 tot 01u00
zaterdag van 11u00 tot 02u00
zondag van 11u00 tot 23u00

Gesloten op

Het Grand Café is gesloten op maandag.

Algemene info

Het historisch gebouw - een voormalige stelplaats van stoomtram en lijnbussen in Koersel - werd in 2016 omgedoopt tot Brouwerij en Grand Café Remise 56 en kreeg zo een tweede leven. Deze naam is een verwijzing naar het gebouw en het verleden. ‘Remise’ is een vakterm voor stelplaats (uit het Frans: remettre). Het getal 56 slaat op het huisnummer van de brouwerij. De combinatie van een ambachtelijke brouwerij en een volwaardige brasserie maken Remise 56 tot een unieke aanwinst voor het toerisme van Beringen en een ware bezienswaardigheid in de regio Limburg!

Brouwerij Remise 56 is een resultaat van pure passie. Het was lange tijd een droomproject voor brouwmeester Patrick Haselaars. Al sinds zijn tienerjaren was hij gebeten door de brouwmicrobe en het idee van een eigen brouwerij liet hem nooit los. Patrick is overigens geen onbekende in de brouwsector. Hij heeft 25 jaar ervaring met product- en procesontwikkeling in brouwerijen en verdiende zijn strepen bij Inbev, La Chouffe en Moortgat.

Rondleidingen in de brouwerij Remise 56 met bierproeverij

Voor groepen organiseren we graag een rondleiding op een tijdstip in onderling overleg.
10,50 € per persoon, met een minimum voor de groep van 210,- € (20 personen)
In de prijs van het bezoek zijn 2 consumpties inbegrepen (onze bieren, huiswijnen, fris, koffie, thee).
Je kan eventueel de rondleiding koppelen aan een etentje of feestformule bij ons in het Grand Café.
Het bezoek met de uitleg duurt ongeveer één tot anderhalf uur.

Tijdens het genieten van jullie eerste inbegrepen drankje, geven we je het eerste deel van het verhaal. Daarna gaan we naar de eigenlijke brouwerij waar onze gistings- en lagertanks staan en de bottelarij. Hier vertellen we je in geuren en kleuren over het brouwproces (en als het wat meezit met een proevertje rechtstreeks uit de lagertanks getapt). Nadien kan je in het grand café nog genieten van de tweede inbegrepen consumptie.

Optie: rondleiding met hapjes

21,50 € per persoon, met een minimum voor de groep
van 322,50 €
(enkel voor groepen vanaf 15 personen)
Deze rondleiding met hapjes volgt het stramien van de gewone rondleiding, maar in plaats van 2 bieren van 33 cl, proeven we er nu 3 van 16,50 cl (halfkes).  We proeven 3 bieren  uit ons gamma en ze worden telkens vergezeld van een heerlijk bijpassend aperitiefhapje. Natuurlijk leggen we je uit waarom de begeleidende hapjes een mooie foodpairing vormen met onze bieren.  Indien je deze optie wenst, gelieve dit bij de reservatie aan te geven!

Optie: toerisme- of feestmenu

Voor groepen hebben we enkele mooie toerisme menu's uitgewerkt.  Als het een feestelijk menu mag zijn, kan je ook kiezen voor onze feestmenu's.  Meer informatie vind je hier.
Indien je deze optie wenst, gelieve dit bij de reservatie aan te geven, eventueel al met je toerisme- of feestmenu keuze.

Een bezoek aanvragen kan via mail naar patrick@remise56.be.  Vermeld daarbij je telefoonnummer, pet hoeveel personen jullie willen komen en de gewenste datum en tijdstip.

Ligging van de locatie

De brouwerij ligt op 10 minuten rijden van de afrit 26 van de autostrade E313 Antwerpen-Luik

Routebeschrijving

Koersel ligt op 20 km van Hasselt, Diest en Mol. Ons terrein heeft ruime plaats om te parkeren. We zijn ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De Lijn bushalte ‘Koersel Meigoorstraat’ ligt vlak voor de deur. De NMBS treinstations van Beringen en Heusden-Zolder liggen op minder dan 3 km van onze brouwerij. Je kan bovendien gebruik maken van de lokale taxidienst.

Extra info

  • Busparking: ja
  • Kosten parkeren: gratis
  • Afstand tot parking: 20 m
  • Invalidentoiletten: ja
  • Rolstoel toegankelijk: ja