Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Heusden,

VisitBrabant - Heusden

Praktische informatie

VisitBrabant - Heusden
Pelsestraat 17
5256 AT Heusden

Tel: +31 (0) 6 382 90 973
Bekijk website »
info@rbtdelangstraat.nl

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Vestingstad Heusden - een bezoek meer dan waard!

Zodra je Heusden binnenkomt proef je de sfeer van een historische vestingstad met compleet gerestaureerde vestingwerken, molens, fraaie straatjes en pleintjes en mooie
gevels. De vestingwallen zijn bij uitstek geschikt om te genieten van het ruime uitzicht over de Bergsche Maas, de jachthavens en het mooie stadshaventje. De haventjes bieden volop ligplaatsen voor watersporters. De vele galerieën, museum Het Gouverneurshuis, unieke winkeltjes en kwalitatief goede restaurants en overnachtingsmogelijkheden maken Heusden zeer de moeite waard om te bezoeken.

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor jouw groep? Boek dan een stadswandeling onder leiding van een gids in vesting Heusden.
Deze route voert onder meer langs steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden. Onderweg vertelt de gids over de roerige historie van Heusden en wordt uitleg gegeven over het strategische belang van de vestingwerken.

De wandeling is een aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de stad en de verhalen achter de mooie gevels. Geschikt voor families en als bedrijfsuitje. De tijdsduur is minimaal 1 uur tot maximaal 1,5 uur. Liever niet wandelen, boek dan de rondrit per paardentram. Boeken kan via de link onder "Praktische informatie" hiernaast.


Meer info over de highlights van Heusden vind je hier

Meer info over de highlights van Noord-Brabant in het algemeen vind je hier.

Extra info