Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Brugge,

Wegwijzer Reisinfo

Praktische informatie

Wegwijzer Reisinfo
Beenhouwersstraat 9
8000 Brugge

Tel: +32 (0)50 33 75 88
Bekijk website »
info@wegwijzer.be

Contactpersoon

Joyce Bosmans

Gesproken talen

NL - EN - FR

Algemene info

Reismarkt wordt jaarlijks georganiseerd door Wegwijzer vzw uit Brugge.

Wegwijzer is een non-profit reisinformatiecentrum dat reizigers helpt aan moeilijk te vinden reisinformatie. Wegwijzer ondersteunt reizigers (zowel individuen als groepen) tijdens hun reisvoorbereiding en zet hen aan tot een bewuster reisgedrag.

Reisbib
In deze Brugse schatkamer vind je info over elke bestemming! Blader in alle reisverslagen, 8000 reisgidsen, 50 reistijdschriften, kaarten, wandel- en fietsgidsen… Een medewerker staat je persoonlijk bij en brengt je graag in contact met andere reizigers.

Reisverslagen
Raadpleeg 9000 Nederlandstalige reisverslagen van reizigers zoals jij. Je vindt er de route, budget, dagplanning, activiteiten, do’s & dont’s van meer dan 160 landen. Beschikbaar op de website en in onze reisbib.

Reiskrant
Verdiep je in een land of streek met ons driemaandelijks tijdschrift. Per bestemming belichten we verschillende manieren van reizen (wandelen, per fiets, met kinderen, backpacken…).

Reisadvies
Gedaan met eindeloos Googelen. Wegwijzer geeft je een correct antwoord op je vragen rond transport, visa en reisdocumenten, activiteiten, bezienswaardigheden, reizen met kinderen, geld, verzekeringen …

In onze thematische brochures vind je hard-to-get informatie over o.a. langdurig reizen, wildkamperen, geld afhalen in het buitenland, reisverzekering, bagage-checklist…

Wegwijzer.be

  • Doorzoek 20.000 reistips met de leukste adresjes, reisblogs, lokale contacten, bezienswaardigheden…
  • Vind een antwoord op het forum
  • Vind een reisgenoot, verhuur je huis tijdens je reis, vind een tweedehands tent of 4x4 in onze zoekertjesrubriek
  • Als lid heb je onbeperkte toegang, kan je reisverslagen downloaden en privéberichten sturen naar andere reizigers

Scholen
‘Leren reizen’ doen jongeren niet in het onderwijs. En dat komt ook niet vanzelf. Daarom biedt Wegwijzer infosessies rond specifieke thema’s met de bedoeling om jongeren de skills bij te brengen die nodig zijn om zelfstandig en verantwoord een reis te kunnen voorbereiden en te maken. Onze informatieve producten zijn tools die jongeren in staat moeten stellen om budgetvriendelijk en zinvol te reizen en af te zien van inhoudsarm massatoerisme.

Als Educatieve Partner krijg je eenmalig een gratis infosessie in de reisbib. Ook infosessies op locatie zijn mogelijk tegen een voordelige partnerprijs. Partnerscholen krijgen ook een rondleiding in de reisbib, toegang tot de reisbib voor schoolopdrachten, de Reiskrant voor in de schoolbibliotheek, expertise en informatie over formaliteiten en landen voor stage of Erasmus…

Word lid van Wegwijzers netwerk van duizenden doe-het-zelfreizigers om jouw reis mooier, zinvoller en unieker te maken!

Extra info