Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Tilburg, Nederland

Bestemming VisitBrabant - Tilburg

Praktische informatie

VisitBrabant - Tilburg
Spoorlaan 434/A
5038 CH Tilburg (Noord-Brabant)
Nederland

Tel: +31 (0) 13 532 37 20
Bekijk website »
vvv@tilburg.nl

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Typisch Tilburg

Tilburg staat bekend om haar verrassende en unieke karakter. Tilburg kent een rijke historie, maar ook veel nieuwe en moderne ontwikkelingen. Maar wat is nu echt Typisch Tilburgs?

  • Koning Willem II en Vincent van Gogh zijn bekende namen uit de historie.
  • Daarnaast heeft de textielindustrie een grote rol gespeeld in Tilburg. De Kruikezeiker is daarom een bekend fenomeen in Tilburg, met name tijdens carnaval.
  • Een veel gedronken kruidenlikeur is de Schrobbelèr. Weten hoe Schrobbelèr gemaakt wordt? Dat kan door een rondleiding te boeken door de brouwerij. Je beleeft dan de sfeervolle, bourgondische rondleiding in de distilleerderij en wordt meegenomen in de wereld van onze kruidenlikeur. Proef, ruik en luister je weg door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr!
  • Om de Spoorzone van Tilburg op een unieke en ludieke manier te leren kennen is de Spoorzone reis met Peer & Geer een aanrader.
  • Bierbrouwerij de Koningshoeven is één van de weinige brouwerijen ter wereld die het label ‘Authentic Trappist Product’ mag voeren. Je kan de bierbrouwerij de Koningshoeven van La Trappe een bezoekje brengen. Ze hebben verschillende excursies en proeverijen. Proef hier het ambachtelijke bier, op een unieke locatie.

Wil je je laten verrassen door wat Tilburg te bieden heeft, kies dan voor de Ontmoetingsreis in Tilburg.

  • ontmoet de herder en zijn schapen in het prachtig natuurgebied van de Loonse en Drunense duinen
  • ontmoet een echte imker en maak kennis met het bijenvolk
  • ontmoet de freule van het Witte Kasteel en waan je even een échte kasteelbewoner tijdens een rondleiding en/of workshop in het witte kasteeltje in Loon op Zand

of je kan ook gewoon fietsen en wandelen langs de vele verrassende paadjes.

Op zoek naar ideeën voor een teambuilding?
Dan ben je in Tilburg aan het juiste adres!
Je kan hier terecht voor een workshop worstenbrood bakken - vliegeren - mozaïeken - Lipdub - koken - hoelahoep - Afrikaans of salsa dansen - Wie wat waar quize - LEGO® SERIOUS PLAY® of de foute kerstbingo.

Hou je van een echte uitdaging? Doe dan eens de Doloris Meta Maze! Doloris' Meta Maze is een surrealistische wereld met 40 kamers vol met mysterieuze objecten en doorgangen. Wil je meer weten over deze geweldige ervaring? Bekijk dan hier de video!


Meer info over de highlights van Noord-Brabant in het algemeen vind je hier.

Extra info