Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Yerseke, Nederland

Prins & Dingemanse

Praktische informatie

Prins & Dingemanse
Korringaweg 39
4401 NT Yerseke (Zeeland)
Nederland

Tel: +31 (0)11 357 29 10
Fax: +31 (0)11 357 17 17
Bekijk website »
info@prinsendingemanse.com

Contactpersoon

Ko Prins

Gesproken talen

NL - FR - ENG

Openingsuren

Van maandag t/m vrijdag: van 08u30 tot 16u30.

Gesloten op

zaterdag en zondag

Algemene info

140 jaar vol in bedrijf!

Koninklijke Prins & Dingemanse is gevestigd te Yerseke , van oudsher het centrum van de schelpdierkweek in Nederland. Sinds 1880 zijn wij één van de pioniers in de oester- en mosselkweek. Onze jarenlange ervaring in respectvol omgaan met pure natuurproducten is terug te vinden in onze manier van werken en in de kwaliteit van een breed assortiment uiteenlopende producten.

  • 1870 - het begin van de moderne oesterkweek, met Yerseke als centrum
  • 1880 - landbouwer Jacob Prins richt aan de Havendijk in Yerseke een bedrijf op voor oesterteelt en -handel, onder de naam Jac.Prins.
  • 1927 - Jan Prins begint vanuit Bruinisse met kreeftenvisserij op de Grevelinge
  • 1931 - de kreeftenfirma Jan Prins wordt uitgebreid met eens schaal- en schelpdierenhandel. De activiteiten van de oesterfirma Jac.Prins komen erbij. De naam wordt Jan Prins, in de volksmond "de firma Prins"
  • 1937 - oprichting van de conservenfabriek De Zeeuwsche Banier vanuit de firma Jan Prins, aan de Grintweg te Yerseke
  • 1951 - Jan Prins richt met anderen een bedrijf op voor handel in verse mosselen
  • 1962-1963 - door een zeer strenge winter sterft vrijwel het hele kreeftenbestand in de Oosterschelde uit. Ook vriest 90% van de oesters kapot. Veel kwekers toppen ermee, Prins zet door
  • 1979-1980 - de families Prins en Dingemanse richten de onderneming Prins & Dingemanse BV op. De kleur geel en het rood-wit-blauwe logo doen hun intrede
  • 1987 - Koningin Beatrix opent de stormvloedkering in de Oosterscheldemonding. Het behoud van getijden en zout water is de redding van de schaal- en schelpdiersector
  • 1994 - Prins & Dingemanse introduceert de lekvrije mosselemmer, bestemd voor de supermarkt
  • 1995 - als eerste visbedrijf in Nederland ontvangt de Prins Holding het ISO-certificaat ten bewijze van een goede en voedselveilige productie en distributie
  • 1996 - ingebruikname van de YE-96 Jan Prins, de modernste mosselkotter tot dan in Nederland gebouwd
  • 1997 - Prins & Dingemanse ontwikkelt de lekvrije en vershoudende MAP-verpakking voor schaal- en schelpdieren, waarvoor diverse octrooien worden verleend
  • 1998 - vorming van de Prins Groep BV, waaronder 17 binnen- en buitenlandse vennootschappen ressorteren
  • 2005 - ingebruikneming van de revolutionaire oesterkotter YE-29 Jacoba Prins, met een volledig geautomatiseerd vissysteem voor oesters
  • 2006 - Koning Beatrix verleent een 125-jarig Prins & Dingemanse het predicaat koninklijk
  • 2009 - winnaar van de prestigieuze Prix d'Elite met de oesterproeverij die van het eten van oesters een nog gevarieerdere belevenis maakt
  • 2012 - voor de tweede maal winnaar van de Prix d'Elite, dit maal met de Zeeuwse Creuse Caresse, een oester die in een waar "wellness resort" wordt gevoed met het beste Oosterscheldewater en algen. Dit geeft de oester een unieke smaak
  • 2013 - de vijfde generatie Prins treed tot tot het directie team
  • 2015 - Prins & Dingemanse presenteert de Prins'Seas, een gezonde mosselsnack in drie varianten. Genomineerd voor de Prix d'Elite
  • 2016 - introductie van de "Royal Dutch Smoked" en "Mosselen&", twee vernieuwende lijnen conservenproducten, beide genomineerd voor de Seafood Expo Global Awards
  • 2017 - Prins & Dingemanse voegt een nieuwe oester toe aan het toch al rijke oesterassortiment. De Tabl'Eau de Zélande oester wordt gekweekt op tafels, de off-bottom kweek methode

Extra info

Gebruikerswaarderingen

Er zijn momenteel nog geen gebruikerswaarderingen.

Toon meer waarderingen
Schrijf zelf een waardering

Schrijf zelf een review

Uw review:

  • Gelieve een score te geven.