Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Boom, België

Bestemming De Steenschuit

Praktische informatie

De Steenschuit
Noeveren 26
2850 Boom (Antwerpen)
België

Tel: +32 (0)3 880 76 25
Bekijk website »
info@toerismerupelstreek.be

Contactpersoon

Toerisme Rupelstreek

Openingsuren

Groepen zijn 365 dagen op het jaar welkom, na reservatie op 03/880 76 25
Individuele bezoekers zijn welkom iedere zondag van de maanden juli en augustus tussen 13u30 en 17u00

Algemene info

De Belgica-expeditie van Adrien de Gerlache (1897-1899) was een nooit eerder gezien wetenschappelijk exploot: voor het eerst in de geschiedenis overwinteren mensen op Antarctica.

De ontdekking van het wrak van de Belgica voor de Noorse kust van Harstad, en het International Pooljaar hebben de belangstelling aangescherpt rond deze legendarische zuidpoolexpeditie.
In februari 2008 en 2009 hebben duikersploegen te Harstad het wrak onderzocht om het in beeld te brengen en de eventuele lichting ervan te bestuderen.
De Belgica werd in 1884 gebouwd in Drammen nabij Oslo. Het schip was getuigd als driemastbark. Het was, met boegspriet, 50m lang en 7,5 m breed en haar netto laadvermogen bedroeg 244 registerton.
Gezien er van de oorspronkelijke Belgica, de robbenvanger ‘Patria’, geen plannen zijn gevonden , heeft Dirk Meulemeester het op zich genomen constructieplannen te tekenen aan de hand van tekeningen, schetsen en foto’s . In augustus 2013 werden de bouwwerkzaamheden gestart.
De herbouw zal ongeveer 5 jaar in beslag nemen en een 500-tal werkzoekenden kunnen zo worden opgeleid.
De plechtige onthulling van de kiel van de replica had plaats op 9 september 2007 op de Belgica werf te Noeveren bij Boom, in aanwezigheid van Minister-president Kris Peeters en diverse personaliteiten.


Het Belgica project is:

  • Sociaal: werkzoekenden uit de kansengroepen krijgen opleidings- en tewerkstellingskansen tijdens de bouw van de Belgica.
  • Historisch : het herdenkt de ontdekkingsreis van Adrien de Gerlache die in 1897-1898 als eerste overwinterde op Antartica.
  • Duurzaam : we bouwen met hernieuwbare grondstoffen een duurzaam product – een replica van de Belgica.

Extra info

  • Rolstoel toegankelijk: ja

Extra faciliteiten:

Welkom ook in de Belgica-winkel.

Een keuze aan interessante, leuke maar ook polaire geschenken.
In de Belgica-winkel vind je een uitgebreide collectie boeken en brochures over de Belgica-expeditie en over Antarctica. Daarnaast vind je er tal van andere geschenkideeën zoals wenskaarten, kaarsen, posters en Zuidpoolknuffels.
Je kunt er ook exclusieve Belgica-artikelen aankopen : Belgicabier, Belgicajenever en Belgicachocolade. Een ideaal geschenk voor de eindejaarsperiode. Bedrijven die relatiegeschenken zoeken kunnen voor grote aantallen een speciale prijs bedingen.
Alle inkomsten van de winkel komen rechtstreeks ten goede aan het New Belgica-project.

Bijzonderheden:

Uw evenement op de Belgicawerf?

Bent U op zoek naar een inspirerende, unieke en originele locatie ?
Dan kan onze werf misschien in aanmerking komen voor uw receptie, workshop, bedrijfsbezoek of productpresentatie voor uw cliënten ?
Wij kunnen in catering voorzien en schenken hierbij graag ons Belgicabier.
Als U ter plaatse een kijkje wil komen nemen en een formule op maat afspreken, bent U welkom na telefonische afspraak op 0476/86 12 00.

Proef ook het Belgicabier! Een bier met een verhaal.

Helden - op ontdekkingsreis naar het onbekende Zuidland, i.s.m. het "Climate Education Program"
Educatief en informatief programma, gaande van verteltheater, lezingen, Belgica for schools, workshops en Belgica voor kleuters...
In overleg met het educatieve Belgica-team kan er voor de school, de culturele organisatie, de seniorenwerking, de bibliotheek en anderen, een project "op maat" uitgewerkt worden waar één of meerdere items uit ons aanbod in uitgewerkt worden.

Voor meer info en tarieven, raadpleeg onze website.

Gebruikerswaarderingen

Er zijn momenteel nog geen gebruikerswaarderingen.

Toon meer waarderingen
Schrijf zelf een waardering

Schrijf zelf een review

Uw review:

  • Gelieve een score te geven.