Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Boom, België

Bestemming De Steenschuit

Praktische informatie

De Steenschuit
Noeveren 26
2850 Boom (Antwerpen)
België

Tel: +32 (0)3 480 17 02
Bekijk website »
info@steenschuit.be

Contactpersoon

Toerisme Rupelstreek

Openingsuren

Groepen zijn 365 dagen op het jaar welkom, na reservatie op 03/361 11 06
Individuele bezoekers zijn welkom iedere zondag van de maanden juli en augustus tussen 13u30 en 17u00

Algemene info


CORONA

Voor het boeken van een bezoek of het plannen van een excursie, kan u terecht bij

Toerisme Rupelstreek
info@toerismerupelstreek.be
Tel.: 03 380 76 25


De Steenschuit ontstond aan het begin van de jaren ’90 tegen de achtergrond van de economische crisis die de Rupelstreek zwaar had getroffen. Van bij het begin was het de bedoeling om een zinvol project te creëren waarin langdurig laaggeschoolde werkzoekenden enerzijds hun persoonlijke fierheid konden herwinnen, en anderzijds hun beroepsvaardigheden konden aanscherpen met het oog op een succesvolle re-integratie in het arbeidscircuit.

Om het project visibiliteit te geven, bouwde De Steenschuit van bij de start replica’s van historische schepen. In 1996 werd de gaffelschoener ‘Rupel’ te water gelaten. In 2003 volgde de Gentse Barge.

Sinds 2013 bouwt De Steenschuit met haar doelgroepen aan een replica van de Belgica, de historische driemaster waarmee de Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache in 1897 naar de Zuidpool voer. Met dit project zet de VZW het Belgisch maritiem erfgoed in de kijker. Tegelijk werpt ze een licht op het leven op de zuidpool, het verloop van die eerste expeditie en de huidige rol van België op de zuidpool.

Gezien er van de oorspronkelijke Belgica, de robbenvanger ‘Patria’, geen plannen zijn gevonden , heeft Dirk Meulemeester het op zich genomen constructieplannen te tekenen aan de hand van tekeningen, schetsen en foto’s .

In de permanente tentoonstelling kunt u de odyssee van de Belgica op de voet volgen. Kom alles te weten over de Belgica en de reis van Adrien de Gerlache en bezoek onze werf onder leiding van een gepassioneerde gids!

Extra info

  • Rolstoel toegankelijk: ja

Extra faciliteiten:

Welkom ook in de Belgica-winkel.

Een keuze aan interessante, leuke maar ook polaire geschenken.
In de Belgica-winkel vind je een uitgebreide collectie boeken en brochures over de Belgica-expeditie en over Antarctica. Daarnaast vind je er tal van andere geschenkideeën zoals wenskaarten, kaarsen, posters en Zuidpoolknuffels.
Je kunt er ook exclusieve Belgica-artikelen aankopen : Belgicabier, Belgicajenever en Belgicachocolade. Een ideaal geschenk voor de eindejaarsperiode. Bedrijven die relatiegeschenken zoeken kunnen voor grote aantallen een speciale prijs bedingen.
Alle inkomsten van de winkel komen rechtstreeks ten goede aan het New Belgica-project.

Bijzonderheden:

Uw evenement op de Belgicawerf?

Bent U op zoek naar een inspirerende, unieke en originele locatie ?
Dan kan onze werf misschien in aanmerking komen voor uw receptie, workshop, bedrijfsbezoek of productpresentatie voor uw cliënten ?
Wij kunnen in catering voorzien en schenken hierbij graag ons Belgicabier.
Als U ter plaatse een kijkje wil komen nemen en een formule op maat afspreken, bent U welkom na telefonische afspraak op 0476/86 12 00.

Proef ook het Belgicabier! Een bier met een verhaal.

Helden - op ontdekkingsreis naar het onbekende Zuidland, i.s.m. het "Climate Education Program"
Educatief en informatief programma, gaande van verteltheater, lezingen, Belgica for schools, workshops en Belgica voor kleuters...
In overleg met het educatieve Belgica-team kan er voor de school, de culturele organisatie, de seniorenwerking, de bibliotheek en anderen, een project "op maat" uitgewerkt worden waar één of meerdere items uit ons aanbod in uitgewerkt worden.