Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Brussel,

Bestemming Museum van Erotiek en Mythologie van Brussel

Praktische informatie

Museum van Erotiek en Mythologie van Brussel
Sint-Annastraat 34
1000 Brussel

Tel: +32 (0)2 514 03 53
Bekijk website »
info@m-e-m.be

Gesproken talen

NL - FR - EN

Openingsuren

Maandag    : 14:00 - 19:00
Donderdag : 14:00 - 19:00
Vrijdag        : 14:00 - 19:00
Zaterdag     : 11:00 - 17:30
Zondag       : 11:00 - 17:30

Dinsdag en woensdag gesloten.

Algemene info

Laat u leiden langsheen dit parcours van onze erotische origines!
Ontdek zeldzame en unieke kunstwerken, afkomstig van verschillende beschavingen.

Het Museum van Erotiek en Mythologie, gesitueerd in een mooi huis van de Zavel, geeft een historisch overzicht van de erotische kunst in de loop der tijden, sinds de Oudheid tot heden.  Deze private collectie, één van de mooiste in Europa, toont zeldzame voorwerpen van allerlei aard: schilderijen, skulpturen, griekse en romijnse antikwiteiten, ivoor, japanse etsen, tekeningen, litho's en andere curiosa.Het museum werd in maart 2012 opgericht door Dr. Guy Martens.
Het is het hoogtepunt van een levenslange passie voor de erotische kunst.  Als zoon en kleinzoon van een arts, volgde hij een geneeskundige opleiding, maar bovendien verschillende cursussen in antiek en kunstgeschiedenis.

Op 17-jarige leeftijd begon hij deze indrukwekkende collectie door de aankoop van kleine ivoren objecten, bekend als "Netsuke". De passie was geboren: de ivoren collectie werd spoedig verrijkt met diverse objecten van allerlei aard uit heel de wereld van de oudheid tot onze dagen.

Nadat hij meer dan 800 kunstwerken in bezit had, kwam hij tot het buitengewoon idee om de leerrijke collectie tentoon te stellen voor het publiek.

Ingang: 10,- € p/p

Extra info