Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Brussel, België

Hotels & Restaurants Hotel Amigo

Praktische informatie

Hotel Amigo
Vruntstraat 1-3
1000 Brussel (Brussel)
België

Tel: +32 (0)2 547 47 47
Bekijk website »
enquiries.amigo@roccofortehotels.com

Gesproken talen

NL / FR / ENG / DE

Gesloten op

Ons hotel is gans het jaar geopend.

Algemene info

Net als Hotel Amigo is Brussel een levende stad vol stijl en elegantie. Wij zijn te vinden in het centrum van de stad en hebben de beste vergaderzalen in Brussel, dicht bij het Europese parlement, de financiële buurt, de Grote Markt en het stadhuis.
Onze moderne conferentiefaciliteiten bestaan uit onder andere

  • zes volledig uitgeruste vergaderzalen,
  • een balzaal met een marmeren foyer
  • en een specifiek toegewijd Business Centre.

Ons gebouw is meer dan 500 jaar oud en wordt al sinds 1957 gebruikt als hotel. Het werd door de familie Blaton omgebouwd om koninklijke families, beroemdheden en vips te herbergen voor de wereldexpositie van 1958. Onze Koninklijke Suite is met een knipoogje vernoemd naar Armand Blaton.

Ons historisch gebouw wordt voor het eerst vernoemd in de annalen van de stad in het jaar 1522, toen het stadsbestuur het kocht van een rijke koopmansfamilie. Daarop werd het gebouw gebruikt als gevangenis.
De vloer van de foyer is geplaveid met kasseistenen uit het jaar 620. Het waren oorspronkelijk de stenen uit de omliggende straten, die zorgvuldig werden bewaard tijdens de renovatie van het hotel.

Extra info

De verschillende kamers

Al onze kamers zijn 2 persoonskamers.

Beschrijving kamers

In alle onze kamers is er standaard voorzien: kingsize bed, badkamer in Carrara-marmer in de kamer, luxueuze toiletartikelen van Heeley, kamerjassen en slippers.

  • Double kamer "Premium" - 21 m² - tweepersoonsbed of 1 enkel bed
  • Classic room: vanaf 28 m², kingsize bed of 2 eenpersoonsbedden.
  • Deluxe room: vanaf 32 m², kingsize bed of 2 eenpersoonsbedden.
  • Executive room: vanaf 36 m², comfortabele leefruimte met schrijftafel, gratis wifi, gratis selectie van dagbladen, gratis fles water per dag, interactieve televisie, kluis in de kamer, bar in de kamer, haardroger, strijkfaciliteiten op verzoek.
  • Junior suite: vanaf 60m², aparte leefruimte met comfortabele sofa en schrijftafel, gratis wifi, gratis selectie van dagbladen, gratis fles water per dag, interactieve televisie, kluis in de kamer, bar in de kamer, haardroger, strijkfaciliteiten op verzoek.
  • Classic suite: vanaf 70 m², kan gekoppeld worden aan een Klassieke of Deluxe kamer, ideaal voor gezinnen. Deze formule is inclusief het "Rocco forte suite programma" met onder andere een gratis ontbijtbuffet.
  • Deluxe suite: vanaf 80 m², kan gekoppeld worden aan een Klassieke of Deluxe kamer, ideaal voor gezinnen. Deze formule is inclusief het "Rocco forte suite programma" met onder andere een gratis ontbijtbuffet.

Beschrijving hotel

Receptie 24 uur per dag open, voorzieningen voor vergaderingen/banketten, restaurant, bar, fitnessruimte, 40 parkeerplaatsen

Beschrijving omgeving

Hotel Amigo bevindt zich op de plaats waar alle aspecten van Brussel samenkomen, vlak bij de Grote Markt. Tussen het historische centrum Ilot Sacré en de antiekwijk de Zavel ligt Hotel Amigo, te midden van allerlei restaurants, cafés, boetiekjes en kunstgalerieën. Andere beroemde attracties liggen op wandelafstand, van Manneken Pis en het Koninklijk Paleis tot het Magrittemuseum en het kunstencentrum BOZAR.

Vervoersmogelijkheden

Op slechts 20 minuten van de luchthaven en slechts 10 minuten van het station. Op wandelafstand van de tram, metro en bushalte naar alle richtingen van de stad.

Voor meer info en tarieven, raadpleeg onze website.