cat.bestemmingevenementen Eeuwenoude eetcultuur van de Gelderse kasteelkeuken
Praktische informatie
Eeuwenoude eetcultuur van de Gelderse kasteelkeuken
Fonteinallee 2B
68665 ND Doorwerth
Tel: +31 (0)26 355 25 28
Bekijk website »
kastelen@glk.nl
Contactpersoon
Nicole GoossenGesproken talen
NL - EN - DEAlgemene info
Van harte welkom voor een belevenislezing met een historische proeverij van gerechtjes uit de geschiedenis van de Gelderse kasteelkeuken georganiseerd door eet!verleden, op
5 juni 2025 - of
11 september 2025
op Kasteel Doorwerth.
Oprichter van eet!verleden is culinair historica Manon Henzen. Met eet!verleden combineert Manon haar passies geschiedenis en koken. Manon wil mensen inspireren met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan. Dit doet zij door het ontwikkelen van onder andere online historische kookcursussen, kookworkshops, kookreizen, lezingen, kookboeken en artikelen.
Je wordt een middag lang ondergedompeld in de eeuwenoude eetcultuur van het kasteel. De rondleiding voert onder andere langs de keuken, voorraadkamers, eetkamer en natuurlijk de kasteelmoestuin.
Tijdens de belevenislezing en proeverij vertelt Manon je over de eetgeschiedenis van het kasteel met speciale aandacht voor gezonde voeding en levensstijl van kasteelbewoners.
Deelname: 49,5 € p/p
Reserveren is verplicht en kan hier.
Deze activiteit zal ook plaatsvinden op
- Kasteel Rosendael -
op 6 juni en op 12 september
- Huis Verwolde -
op 7 juni en 13 september
___________________________
Meer info over Geldersch Landschap & Kasteelen vind je hier