Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Sint-Lievens-Houtem,

Evenementen Prospectietocht - Gerst en druif in de Vlaamse Ardennen

Praktische informatie

Prospectietocht - Gerst en druif in de Vlaamse Ardennen

9520 Sint-Lievens-Houtem

Tel: +32 (0) 9 267 70 50
Bekijk website »
toerisme@oost-vlaanderen.be

Contactpersoon

Stijn Vandeplas

Gesproken talen

NL - EN - FR - DE

Algemene info

Als verantwoordelijke van een socio-culturele vereniging, bedrijf, school, autocarist, etc. kun je via de prospectietochten heel wat inspiratie opdoen voor een geschikte groepsuitstap in Oost-Vlaanderen. Een prospectietocht is namelijk de uitgelezen kans om kennis te maken met het groepsaanbod in onze provincie. Of je nu uitstappen in kleine of in grote groepen organiseert, er is voor elk wat wils! Per tocht ervaar je het aanbod van dichtbij en ben je volledig op de hoogte van wat Oost-Vlaanderen jouw groep te bieden heeft.
Per vereniging, groep of organisatie laten we maximaal twee mensen toe per tocht. Gelieve deze limiet te respecteren en geen grotere groepen in te schrijven.

Prospectietocht 13 -
Gerst en druif in de Vlaamse Ardennen

donderdag 28 september 2023

van 12u00 tot 17u45

Locatie :
Castelly
Krabbenijkstraat 102
9520 Sint-Lievens-Houtem

Programma:
In de Vlaamse Ardennen weten ze wat genieten is. Om dat ter plekke na te gaan, bezoeken we er vandaag een wijndomein en een brouwerij.  Maar eerst sterken we daarvoor de innerlijke mens. We lunchen in het charmante Castelly, waar na het eten de bus ons komt ophalen richting de eerste halte van onze planning.

 • Die eerste halte is Brouwerij Van Den Bossche, waar een gids ons meeneemt op sleeptouw van het begin tot het eind van het productieproces. In een mooi authentiek kader maken we er beter kennis met bieren als Pater Lieven en Zatte Rita, inclusief een kleine degustatie.
 • Daarna rijden we verder naar het wijndomein Près de Gand, waar de wijnbouwer ons rondleidt langs zijn wijngaard en de vinificatieruimte. Het domein won in het verleden al een medaille in de wedstrijd voor beste Belgische wijn. Uiteraard mag daarom ook hier een kleine degustatie niet ontbreken.
 • Na afloop neemt de bus ons terug mee naar het startpunt, lunchhuis Castelly.

Praktisch

 • Je begeeft je zelf naar de startlocatie van de tocht, waar de tocht ook weer eindigt: Castelly (Krabbenijkstraat 102, 9520 Sint-Lievens-Houtem). Tijdens de tocht zelf heb je evenwel geen eigen vervoer meer nodig, aangezien we ons met de bus verplaatsen. Enkele dagen voor de start ontvang je via mail een herinnering met de nodige praktische informatie.
 • De startlocatie is niet erg vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De bus 49 verbindt evenwel de dichtstbijzijnde halte Sint-Lievens-Houtem Fabrieksstraat met het station Gent-Sint-Pieters. Parkeren met de wagen kan gratis in de straat van de startlocatie (Krabbenijkstraat, 9520 Sint-Lievens-Houtem) of in de volgende straat (Dries, 9520 Sint-Lievens-Houtem), op korte wandelafstand.

  12.00: Afspraak aan Castelly
  12.00: Lunch in Castelly
  14.00: Rondleiding en degustatie in Brouwerij Van Den Bossche
  16.00: Rondleiding en degustatie in wijndomein Près de Gand
  17.45: Einde voorzien
  Toegankelijkheid

Toegankelijkheid
Deze tocht is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. Op de brouwerijsite zijn er veel trappen, waardoor niet alle ruimtes vlot bereikbaar zijn voor wie minder goed te been is. Er zijn bovendien geen aangepaste toiletten op de verschillende te bezoeken locaties.

Prijs - inclusief tweegangenmaaltijd en bezoeken
28,75 € per ticket
0.25 € per transactie

Tickets bestellen kan hier.

--------------------------------------------

Meer weten over Toerisme Oost-Vlaanderen: kijk hier.

Extra info