Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Tongeren, België

Evenementen Over de Via Appia: de oudste weg van Rome

Praktische informatie

Over de Via Appia: de oudste weg van Rome
Kielenstraat 15
3700 Tongeren
België

Tel: +32 (0) 12 67 03 36
Bekijk website »
guido.creemers@stadtongeren.be

Contactpersoon

Guido Creemers

Algemene info

Over de Via Appia: de oudste weg van Rome

17 januari 2024 - 19u30

duur : 90 min

deelname : 3,- €

Het project Mapping the Via Appia brengt twee kilometer van de oudste Romeinse consulaire weg nabij Rome zo nauwkeurig mogelijk in kaart, ook met 3D-reconstructies. Het gaat om het traject tussen de hedendaagse Via di Erode Attico en de Via di Casal Rotondo in Rome. Daarover is er een weelde aan monumenten en archeologische sites, archieven en historische en digitale foto’s. De lezing heeft het eerst over de methodologie van het project en presenteert vervolgens de belangrijkste resultaten van de opgravingen. Aan het eind komen de plannen voor de komende jaren aan de orde.

Prof. dr. Stephan Mols is projectleider van ‘Mapping the Via Appia’ en bijzonder hoogleraar geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, met bijzondere aandacht voor de Romeinse ‘limes’ en de relatie tussen archeologie en publiek. Hij doet onderzoek naar de infrastructuur en de stenen monumenten van Romeins Nijmegen.
Dr. Christel Veen promoveerde in 2018 op een onderzoek naar rituelen met beeldjes in de westelijke provincies van het Romeinse rijk. Ze doceert aan de Radboud Universiteit Nijmegen archeologie, oude geschiedenis en mythologie. Ze is sinds 2011 opgravingsleider bij het project Mapping the Via Appia.

Te volgen zowel in het auditorium van het Gallo-Romeins Museum (Kielenstraat 15, 3700 Tongeren) als online.
Voor een lezing in ons auditorium is vooraf inschrijven aanbevolen.
Voor een lezing online is vooraf inschrijven verplicht.
Voor beiden ontvang je na inschrijving en betaling een e-mail ter bevestiging.  Inschrijven kan vanaf enkele weken voorafgaand aan de lezing.
Je kan je inschrijven via deze link
______________________________

Meer info over het Gallo-Romeins Museum vind je hier.

Extra info