Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Tongeren,

Evenementen Plagues in the Roman Empire

Praktische informatie

Plagues in the Roman Empire
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Tel: +32 (0)12 67 03 40
Bekijk website »
huberte.renaers@limburg.be

Contactpersoon

Huberte Renaers

Algemene info

De lezingencyclus ‘Spraakwater’ is een vaste waarde in het jaarprogramma van het Gallo-Romeins Museum. We bieden een mix van thema’s uit de internationale archeologie en klassieke geschiedenis. Nationale en internationale sprekers brengen heldere uiteenzettingen met ruimte voor debat.

Je kan de lezing zowel thuis online als in het auditorium van het museum volgen. Als je de lezing online wil volgen, is vooraf inschrijven verplicht! Je ontvangt na inschrijving en betaling een e-mail met de link om aan de online lezing deel te nemen. Je kan je inschrijven via deze link.

Duur: 90 minuten
Aanvang stipt op 19u30
Prijs: 3,- €

18 januari 2023

Plagues in the Roman Empire

Door Prof. Dr. Kyle Harper (University of Oklahoma)

Dr. Kyle Harper is Professor ‘Classics and Letters’ en Provost Emeritus aan de University of Oklahoma. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de antieke oudheid waarbij hij vooral aandacht besteedt aan de economische, milieu- en sociale geschiedenis besteedt. Zijn baanbrekend boek ‘The Fate of Rome: Climate, Disease, and the End of an Empire’ werd in 12 talen vertaald. Zijn nieuwste boek Plagues upon the Earth. Disease and the Course of Human History’ (2021) is brandend actueel omwille van zijn inhoud. Het behandelt het thema ziekten en hoe ze de menselijke geschiedenis vorm hebben gegeven.

_________________________________________

Meer info over het Gallo-Romeins Museum vind je hier.

Extra info