Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Huy,

Evenementen Tibetaanse schilderkunst

Praktische informatie

Tibetaanse schilderkunst
Promenade Saint-Jean l'Agneau 4
4500 Huy

Tel: +32 (0)85 27 11 88
Bekijk website »
yeunten.ling@tibinst.org

Gesproken talen

NL - EN - FR

Algemene info

Tibetaanse schilderkunst, met Tharphen

van 01/02/2020 11u30 tot en met 02/02/2022 16u00

Locatie: INSTITUT YEUNTEN LING ASBL - Promenade Saint-Jean l'Agneau 4 - 4500 Huy

Ook dit jaar bieden wij u een actieve stage aan in de Tibetaanse teken- en schilderkunst, onder de deskundige begeleiding van een specialist.
Tharphen is de zoon van Gega Lama, die wordt erkend als een van de grootste meesters in de Tibetaanse schilderkunst. Van zijn vader heeft hij het vak geleerd: tien jaar lang was hij zijn leerling. Gega Lama heeft enorm veel betekend voor de bloei van onze mandala.

De fresco’s in de kleine tempel, de Boeddha in de tempeltuin, de boeddhabeelden van de stupa en de vele thangka’s in de grote tempel zijn allemaal creaties van zijn hand.
Gaandeweg neemt Tharphen de cursisten mee in de kunst en de techniek van het tekenen en schilderen, in de geschiedenis en de kenmerken van de Karma Gardri-stijl en in het gebruik van de typische kleuren.
Iedereen die wil kennismaken met de Tibetaanse schilderkunst of zich er verder wil in bekwamen is welkom..

Elke cursist wordt individueel begeleid door Tharphen, die zich vlot uitdrukt in zowel het Engels, het Nederlands als het Frans.
Het ritme en het verloop van de lessen worden bepaald door de verwachtingen en de vorderingen van de studenten. Wie het tekenen onder de knie heeft, kan met kleur leren werken en beginnen aan de eerste schilderingen op doek.

Tekenpapier, potlood, houtskool, een liniaal, een penseel 0 of 00 en Oost-Indische inkt zijn voor deze stage onontbeerlijk.

Bijdrage: € 123 voor gewoon lid - € 135 voor niet-lid (op basis van een gemeenschappelijke standaardkamer). Voor andere ledenkortingen, zie ‘Bijdrage lidmaatschap’

De vier dagen stages vinden plaats: van donderdag 9 tot zondag 12 april en van maandag 17 tot zondag 20 augustus.

Extra info