Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Tongeren,

Evenementen Gallo-Romeins Museum - Oog in Oog met de Romeinen

Praktische informatie

Gallo-Romeins Museum - Oog in Oog met de Romeinen
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Tel: +32 (0)12 67 03 40
Bekijk website »
huberte.renaers@limburg.be

Contactpersoon

Huberte Renaers

Gesproken talen

NL - EN - FR - DE

Algemene info

SPRAAKWATER
De lezingencyclus ‘Spraakwater’ is een vaste waarde in het jaarprogramma van het Gallo-Romeins Museum. We bieden een boeiende mix van thema’s uit de internationale archeologie en klassieke geschiedenis. Nationale en internationale sprekers brengen heldere uiteenzettingen met ruimte voor debat.

Donderdag 18 februari 2021 - 20u00

Lezing: Oog in oog met de Romeinen. het leven zoals het was in de keizertijd.

Door : Patrick De Rynck (classicus)

Patrick De Rynck is classicus, auteur, vertaler en publicist. Hij werkt al jaren mee aan de tentoonstellingen van het Gallo-Romeins Museum, recenseert boeken over de oudheid in ‘Standaard der Letteren’, stelde bloemlezingen samen met Latijnse en Griekse teksten en heeft bijzondere aandacht voor hoe antieke tradities voortleven. Daar gaat zijn gastblog ‘Hic & nunc’ voor het museum over. Momenteel werkt hij aan een boek over de sporen van Ovidius en zijn verhalen in het huidige Rome.

Van 6 februari tot 1 augustus 2021 pakt het Gallo-Romeins Museum uit met ‘Oog in oog met de Romeinen’, een tentoonstelling met prestigieuze bruiklenen uit de collectie van het British Museum in Londen. Patrick De Rynck werkte daar intens aan mee en brengt je helemaal in de sfeer. Hij kiest een stuk of wat objecten, brengt hun verhaal en gaat daar dieper op in: wat vertellen ze, de objecten? Kunnen we hun verhaal verbreden? Kunnen we het verbinden met teksten? En wat leert ons dat over het leven zoals het was in de Romeinse keizertijd? Je krijgt op deze lezing als het ware een tweede paar ogen aangereikt. Om nog scherper naar ‘Oog in oog met de Romeinen’ te kijken.

Deelname is gratis!

Schrijf je voor deze online-lezing in via deze link of telefonisch op +32 12 67 03 40
Na inschrijving ontvang je via e-mail een deelnamelink. Op de geplande datum en het geplande uur kan je via deze link de lezing vanop afstand live volgen. Na de lezing is er ook de mogelijkheid om aan de spreker vragen te stellen.
We kijken ernaar uit je online te ontmoeten!

Meer info over het Gallo-Romeins museum vind je hier.

Extra info