Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Bree,

Evenementen Red Star Line museum & de haven van Antwerpen

Praktische informatie

Red Star Line museum & de haven van Antwerpen
Industrieterrein Kanaal Noord 1433
3960 Bree

Tel: +32 (0)89 48 08 81
Bekijk website »
groups@dewilg.be

Contactpersoon

Dominique De Vos

Gesproken talen

NL - FR - EN - DE

Algemene info

Op donderdag 12 september 2024

Twee miljoen passagiers maakten de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika met de stoomschepen van Red Star Line. Hun verhaal, dat van de rederij die hen vervoerde en dat van de stad en de haven van waaruit ze vertrokken, staat centraal in de hoofdtentoonstelling van het museum. Het Red Star Line Museum in Antwerpen stelt de vraag wat deze geschiedenis vandaag betekent. Migratie en menselijke mobiliteit zijn van alle tijden: miljoenen mensen over de hele wereld hebben het vertrouwde achter zich gelaten (en verlaten) om elders een nieuwe toekomst te zoeken.

In het Red Star Line Museum volg je het pad van de landverhuizers. Van hun vertrek uit hun land van herkomst, via de lange reis en hun tijdelijk verblijf in Antwerpen, tot de oversteek en aankomst in hun nieuwe thuisland Amerika of Canada.

In Antwerpen varen de grootste schepen van de wereld bijna tot in hartje stad. Met een unieke ligging - 80 kilometer landinwaarts – beschikt Antwerpen toch over een heuse diepzeehaven. Producten zoals fruit, staal en koffie bereiken zo veel sneller en duurzamer het Europese hinterland. Ver van de zee, dicht bij de bestemming: geen wonder dat de Antwerpse haven de nummer twee van Europa is.

Niet alleen de ligging maakt de haven van Antwerpen uniek. Dankzij de Kieldrechtsluis, de grootste doksluis ter wereld, biedt de Antwerpse haven een perfect antwoord op het steeds groter wordende scheepvaartverkeer. De Kieldrechtsluis op het einde van het Deurganckdok op de Linkerscheldeoever is 500 meter lang, 68 meter breed en bevat drie keer zoveel staal als de Eiffeltoren in Parijs. Kunst in een doksluis? Ook dat vind je alleen in Antwerpen. Graffiti kunstenaar Caen werkte in de sluis tien weken aan een 300 meter lange muurschildering. Deze zal afhankelijk van het getij geregeld onder water komen te staan.

Programma

 • 08u00: Vertrek in Bree
 • 10u00: Bezoek Red Star line museum
  In de historische loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag, is vandaag het Red Star Line Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal verteld van de miljoenen Europeanen die moedig of wanhopig genoeg waren om hun oude leven achter te laten, op zoek naar een beter bestaan. Via een emotionele rollercoaster van hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, jagende adrenaline en slapeloze nachten gaat het richting droom die werkelijkheid wordt. Of niet. De voormalige havenloodsen van Red Star Line Antwerpen zijn de perfecte plek om de verhalen van talloze reizigers tastbaar en zichtbaar te maken. In deze inspirerende omgeving worden hun dromen en verzuchtingen tot leven gewekt.
 • 12u00: 3-gangenlunch
 • 14u00: Havenrondrit met Doel
  Tijdens de havenrondrit maken we kennis met grote containerterminals, koelinstallaties, drijvende droogdokken en magazijnen. Verder ontdekken we de grootste sluizencomplexen ter wereld. Wist je dat de haven van Antwerpen bijna 13.000 hectare groot is? Doel is al decennia lang een felbevochten dorp. Het trekt veel kijklustigen aan omwille van de bewogen geschiedenis. Het is vandaag een graffiti hotspot en een plaats waar verschillende fietsknooppunten en een wandelnetwerk langs lopen. Vergeet niet bij uw bezoek even stil te staan bij het schone Scheldezicht en spot de oceaanreuzen uit alle werelddelen.
 • 17u00: Vrijde tijd in het centrum
 • 18u00: Vertrek huiswaarts
 • 19u30: Vermoedelijke thuiskomst

Prijs per persoon : 80,- €

Boeken kan hier.

Opstapplaats
08:00 - Bree - parking De Wilg

____________________________

Meer info over touringcarbedrijf De Wilg vind je hier.

Extra info