Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Zundert,

Evenementen Vincents Boomwortels

Praktische informatie

Vincents Boomwortels
Markt 26-27
4881 CN Zundert

Tel: +31 (0)76 597 85 90
Bekijk website »
vincent@vangoghhuis.com

Gesproken talen

NL - EN - DE

Algemene info

Vincents Boomwortels

De tentoonstelling Vincents Boomwortels is te zien 

van 30 maart t/m 2 september 2024 

in het
Vincent van GoghHuis
Markt 26-27
4881 CN Zundert

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 29 maart 2024 om 16u onder leiding van kunsthistoricus Wouter van der Veen (Indien u de opening wilt bijwonen, dient u zich hier aan te melden).  

In 2020 ontdekte Wouter van der Veen de plek in het Franse dorp Auvers-sur-Oise waar Vincent van Gogh zijn laatste schilderij Boomwortels vervaardigde. De originele wortels van de Robinia pseudoacacia zijn hier nog aanwezig.  De eigenaars van deze erfgoed locatie verschaften kunstenaars toegang om ter plekke studies te maken van de originele wortels. 

Emmy Bergsma (1960) reisde er diverse keren heen om te tekenen. 
Robert Zandvliet (1970) en Sabina Timmermans (1984) maakten er twee dagen lang schetsen die ze daarna verder hebben uitgewerkt. Timmermans in grote getekende detailstudies. Zandvliet vervaardigde een monumentaal vierluik in gekleurde monotype. In 1999 schilderde Zandvliet al een doek naar aanleiding van Boomwortels. Dit werk uit de collectie van de AkzoNobel Art Foundation wordt ook op de tentoonstelling getoond. Evenals een groot doek van Diana Roig (1982) dat ze maakte naar Van Goghs laatste schilderij.

________________________

Meer info over het Vincent van Gogh Huis vind je hier.

    Extra info