Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Dunkerque,

Evenementen De 4de etappe van de Ronde van Frankrijk 2022 vertrekt in Duinkerke

Praktische informatie

De 4de etappe van de Ronde van Frankrijk 2022 vertrekt in Duinkerke
Place Charles Valentin 4
F.59140 Dunkerque

Tel: +33 (0)328 26 27 31
Bekijk website »
groepen@duinkerke.fr

Contactpersoon

Onno Ottevanger

Gesproken talen

NL - FR

Algemene info


Na drie dagen koers in Denemarken en een rustdag vertrekt het peloton van de Ronde van Frankrijk

op dinsdag 5 juli 2022

vanaf het strand van Duinkerke – Malo les Bains naar Calais.

Na de doortocht van Leffrinckoucke starten de renners deze 4de etappe officieel in Téteghem-Coudekerque-Village voor een rit van 172 km die langs Bergues, Wormhout, Cassel, Saint-Omer, Licques, de heuvels van Boulonnais en de Deux-Caps voert.
De start van de etappe wordt in meer dan 60 landen live uitgezonden. De stranden van Operatie Dynamo en de vernieuwde boulevard langs het strand worden zo wereldwijd in de kijker gezet.

Een groot volksfeest
De start van een etappe van de Tour de France is de aanleiding voor een gigantisch volksfeest. Hier houden we van fietsen: we hebben drie clubs (Duinkerken, Grande-Synthe en Coudekerque-Branche) en 15 clubs voor fietstoerisme”, aldus Patrice Vergriete, voorzitter van de CUD en burgemeester van Duinkerken. En de organisatie van de Tour de France heeft ons het label “Ville à vélo” toegekend, een beloning voor ons plan “Vélo+” om het fietsen in de agglomeratie te ontwikkelen.
Begin juli zal de startplaats een stijlvolle gele trui dragen. “Wij zouden graag zien dat de inwoners en winkeliers zich inzetten en onze stad geel kleuren. Wij gaan vóór de Tour op 3 juli een rondrit organiseren over het parcours dat de profs zullen afleggen. Andere ideeën zullen tussen nu en juli naar voren komen. Dit evenement moet een echt volksfeest zijn om samen onvergetelijke momenten te beleven”, aldus de burgemeester.

Wielerliefhebbers kunnen op zondagavond 3 juli de coureurs van de Tour ontmoeten.

Hun bussen parkeren op Place Paul Asseman. De publiciteitskaravaan zal zich opstellen in de wijk Grand Large, terwijl de technische voertuigen zich zullen verzamelen in de Citadelwijk (avenue de l’Université) en omstreken.


Meer info over Toerisme Duinkerke vind je hier.

Extra info