Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Rijsel,

Evenementen Kerstmarkt in Rijsel - microbrouwerij

Praktische informatie

Kerstmarkt in Rijsel - microbrouwerij

59002 Rijsel

Bekijk website »

Algemene info

Kerstmarkt Rijsel – bezoek microbrouwerij met gids

Mogelijk van
22 november tot en met 31 december

 • 10.00u: bezoek aan microbrouwerij Célestin van Rijsel
  “Laten we teruggaan in de geschiedenis: het was in 1740, in Haubourdin, dat mijn voorvader Célestin Cordonnier zijn brouwerij oprichtte. Acht generaties brouwers volgen elkaar trouw op, elk met hun vleugje knowhow en uitmuntendheid. Na 60 jaar onderbreking neem ik met trots de fakkel van de familie over en breng ik hulde aan mijn grootvader en zijn intuïtie: de microbrouwerij CÉLESTIN werd in 2014 in Vieux-Lille geboren. Ik ben de 9e generatie brouwers. Ik voel me zeer vereerd om met u de smaken te delen die het resultaat zijn van drie eeuwen knowhow. Onze bieren hebben wortels en geven vleugels!”
  Bezoek en proeverij… 3 bieren of lokale biologische fruitsappen.

 • 12.00u: vrij middagmaal & kerstmarkt in Rijsel
  Voor een magische kerst, moet je op de kerstmarkt van Lille zijn. Deze bruisende locatie met zijn prachtige gevels zorgt voor een uniek decor tijdens de feestdagen. De stad wordt versierd met schitterende lichtjes en prachtige decoraties waardoor alles op een sprookje lijkt.
  Op het Place de Rihour staan 81 chalets tijdens de kerstmarkt. Hier worden met de hand gemaakte geschenken aangeboden door verkopers en ambachtslieden van allerlei nationaliteiten zoals Canadezen, Polen en Russen. Je kan er ook proeven van streekspecialiteiten zoals waterzooi, verschillende stoofgerechten en Vieux Lille. Een heerlijke culinaire ervaring! De stad Lille lijkt wel te veranderen in een gezellig dorpje waar je naar hartelust kan genieten van de leuke spulletjes en lekkernijen.
  Voor de liefhebbers die graag wat meer vernemen over deze prachtige stad – wandeling met onze gids en verkenning van ‘Het Oude Rijsel’ – met aansluitend vrije tijd
  Voor de echte ‘kerstshoppers’ : vrije namiddag om te winkelen in de prachtige, statige winkels in de binnenstad – ofwel om de shoppingcentra zoals Euralille te verkennen op eigen houtje…

 • 18.00 uur: Vertrek vanuit Rijsel

Deelnameprijs: € 55 p.p. – min. 35 personen

Inbegrepen:

 • Gids voor de hele dag
 • Bezoek aan microbrouwerij met proeverij
 • Vrije tijd in Rijsel
 • luxe-vervoer
 • Vergoeding chauffeur

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Middagmaal

Lijkt dit een leuke uitstap voor jullie vereniging? 

Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor in Kortrijk via het e-mailadres info@viamundi.be of bel ons 056/28 26 70 en hopelijk tot dan!

__________________________________

Meer info over Via Mundi Reizen vind je hier.

Extra info