Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Gent,

Evenementen Prospectietocht - Gent stadspaleizen en Sint-Baafsabdij

Praktische informatie

Prospectietocht - Gent stadspaleizen en Sint-Baafsabdij

9000 Gent

Tel: +32 (0) 9 267 70 50
Bekijk website »
toerisme@oost-vlaanderen.be

Contactpersoon

Stijn Vandeplas

Gesproken talen

NL - FR - EN - DE

Algemene info

Als verantwoordelijke van een socio-culturele vereniging, bedrijf, school, autocarist, etc. kun je via de prospectietochten heel wat inspiratie opdoen voor een geschikte groepsuitstap in Oost-Vlaanderen. Een prospectietocht is namelijk de uitgelezen kans om kennis te maken met het groepsaanbod in onze provincie. Of je nu uitstappen in kleine of in grote groepen organiseert, er is voor elk wat wils! Per tocht ervaar je het aanbod van dichtbij en ben je volledig op de hoogte van wat Oost-Vlaanderen jouw groep te bieden heeft.
Per vereniging, groep of organisatie laten we maximaal twee mensen toe per tocht. Gelieve deze limiet te respecteren en geen grotere groepen in te schrijven.

Prospectietocht 14 -Gent stadspaleizen en Sint-Baafsabdij

donderdag 26 oktober 2023

van 12u00 tot 17u45

Locatie :
OOOST
Goudenleeuwplein 3
9000 Gent

Programma:
Gent kent iedereen wel, maar dat wil niet zeggen dat er geen verborgen parels meer te vinden zijn. Vandaag lichten we drie van die parels uit: de twee stadspaleizen in de Veldstraat en de oude Sint-Baafsabdij.

  • Voor we echt van start gaan, degusteren we enkele lokale specialiteiten. Dat doen we in OOOST, het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten, tussen de drie bekende Gentse torens.
  • Daarna wandelen we naar de Veldstraat. Vandaag vooral bekend om zijn winkels, waardoor je haast zou vergeten dat de straat nog zoveel meer te bieden heeft. We reizen er terug naar de 18e eeuw in het Hotel d'Hane Steenhuyse en het Hotel Vander Haeghen, twee imposante stadspaleizen recht tegenover elkaar. Onder begeleiding van een gids laten we ons onder andere verwonderen door de balzaal en de Chinese salon.
  • Daarna reizen we een stuk verder terug in de tijd. We verkennen de ruïnes van de eeuwenoude Sint-Baafsabdij, een belangrijke plek voor de geschiedenis van de stad. Opnieuw neemt een gids ons mee voor een deskundige uitleg, deze keer door een ware oase van rust midden in de stad.
  • Na afloop wandelen we terug naar OOOST, waar de tocht begonnen is.

  Praktisch

  • Je begeeft je zelf naar de startlocatie van de tocht, waar de tocht ook weer eindigt: OOOST (Goudenleeuwplein 3, 9000 Gent). Tijdens de tocht zelf heb je evenwel geen eigen vervoer meer nodig, aangezien we ons te voet verplaatsen. Enkele dagen voor de start ontvang je via mail een herinnering met de nodige praktische informatie.
  • De dichtstbijzijnde tramhalte is Gent Korenmarkt (tramlijn 1), op 50 meter van de startlocatie. De tram verbindt de halte met het station Gent-Sint-Pieters. Wie met de wagen komt, neem het best een kijkje op https://stad.gent/nl/mobilitei... voor de beste parkeeroptie. (Opgelet: het centrum van Gent is een lage-emissiezone).

   12.00: Afspraak aan OOOST
   12.00: Lunch in OOOST
   14:00: Bezoek aan de stadspaleizen onder begeleiding van een gids
   16:00: Bezoek aan de Sint-Baafsabdij onder begeleiding van een gids
   17:45: Einde voorzien aan OOOST

  Toegankelijkheid
  Deze tocht is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk. De bovenverdiepingen van de stadspaleizen en de Sint-Baafsabdij zijn enkel toegankelijk via trappen. Tussenin de verschillende haltes wordt er in totaal 2,8 kilometer gewandeld. OOOST beschikt over een aangepast toilet.

  Prijs - inclusief tweegangenmaaltijd en bezoeken
  28,75 € per ticket
  0.25 € per transactie

  Tickets bestellen kan hier.

  --------------------------------------------

  Meer weten over Toerisme Oost-Vlaanderen: kijk hier.

  Extra info