Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

's Hertogenbosch,

Evenementen Het eeuwige landschap - zes eeuwen landschapskunst

Praktische informatie

Het eeuwige landschap - zes eeuwen landschapskunst
Verwersstraat 41
5211 HT 's Hertogenbosch

Tel: +31 (0) 73 687 78 20
Bekijk website »
info@hnbm.nl

Algemene info

Een uitgestrekte vallei, glooiende heuvels en een wilde rivierbedding. Al eeuwenlang is het landschap een geliefd thema van kunstenaars. De veelzijdigheid en schoonheid van het landschap vormen een oneindige bron van inspiratie: van gedetailleerde vergezichten door Paul Bril tot abstracte verbeeldingen van JCJ Vanderheyden. Wandel door zes eeuwen landschap in Het eeuwige landschap: oneindige inspiratie.

van 2 maart t/m 29 mei 2022

in het Noordbrabants Museum

Aanvankelijk had het landschap in de beeldende kunst een ondersteunende functie. Het was ondergeschikt aan het historische of religieuze hoofdonderwerp. Maar vanaf de 16de eeuw kregen kunstenaars in de Lage Landen meer interesse in het landschap. De landschapskunst kwam tot bloei en groeide uit tot een zelfstandig genre. Sindsdien hebben kunstenaars ieder op hun eigen manier het landschap weergegeven. De mogelijkheden zijn eindeloos: vergezichten, berg- of rivierlandschappen, door bomen omgeven weggetjes en weelderige wolkenluchten. De omgeving dichtbij huis of juist een buitenlandse reis dient als inspiratiebron.

Deze tentoonstelling toont de overeenkomsten in de weergave van het landschap door kunstenaars van toen tot nu. In de loop der tijd worden de verschillen in benadering, stijl en materiaal steeds groter. Ook de grenzen van het genre worden opgezocht. Toch verbinden bepaalde elementen de werken met elkaar door de eeuwen heen. Het eeuwige landschap: oneindige inspiratie is een verrassende reis door zes eeuwen kunst.


Meer info over het VisitBrabant - het Noordbrabants Museum vind je hier.

Extra info