Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Ieper,

Evenementen Heavy Metal - Yper Museum

Praktische informatie

Heavy Metal - Yper Museum
Grote Markt 34
8900 Ieper

Tel: +32 (0) 57 23 92 20
Bekijk website »
ypermuseum@ieper.be

Contactpersoon

Katrien Goudeseune

Gesproken talen

NL - FR - EN -DE

Algemene info

HEAVY METAL 

metalen topstukken uit de middeleeuwen.

te bekijken in de

Goliathzaal van het Yper Museum
Lakenhallen - Grote Markt 34
8900 Ieper

van 17/09/2022 tot 29/01/2023

Riemgespen, kistbeslag, ringen, insignes en een stuk van een zwaard. Het zijn maar enkele voorbeelden van kleine, middeleeuwse metalen voorwerpen die te zien zijn in de expo Heavy Metal.
Deze metalen kleinoden blijven vaak onderbelicht, alhoewel ze heel wat vertellen over het dagelijks leven in de middeleeuwen. Zo waren insignes de manier bij uitstek voor de gewone man om zijn eigen identiteit uit te drukken. Bovendien zijn het staaltjes van mooi ambachtelijk werk. Ieper staat in archeologische middens bekend om zijn rijkdom aan middeleeuws metaal, wat ook te zien is in de insignezaal in het Yper Museum.
Dankzij een subsidie van het agentschap Onroerend Erfgoed kan de Vrije Universiteit Brussel alle opgegraven metalen voorwerpen uit de middeleeuwse grootsteden inventariseren. Partners in het project zijn de erfgoeddepots van de steden Gent, Antwerpen, Mechelen en Ieper. Door het in kaart brengen van alle vondsten in Vlaanderen, komen we meer te weten over de productie, het gebruik en de betekenis van deze vondsten.
Tijdens een rondreizende tentoonstelling langs Ieper, Gent, Antwerpen en Mechelen worden de mooiste en uitzonderlijkste vondsten aan het publiek getoond.

_______________________________________________

Meer info over het Yper Museum vind je hier.

Extra info