Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Nieuws / Efteling - eerste speelelement geplaatst in Speelbos Nest!

26 januari 2021

In Speelbos Nest! is het eerste speelelement geplaatst: een drakentoren met twee glijbanen, waarvan één ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers is! In het Ruigrijk, tussen de Game Gallery en watercoaster De Vliegende Hollander, opent komende zomer Speelbos Nest!. In dit nieuwe speelbos van circa 1200 m2 kom je bekende elementen tegen van de grote achtbanen. Inmiddels wordt hard gewerkt aan de bouw van een 6,5 meter hoge toren met twee glijbanen met uitstraling van een draak.

Verschillende speelmogelijkheden
Vanuit de nieuwe drakentoren kun je via twee glijbanen naar beneden glijden. Eén van de glijbanen wordt toegankelijk voor rolstoelgebruikers, die (met begeleiding) een transfer kunnen maken. In de nok van de drakentoren, op 6,5 meter hoogte, staat straks een periscoop. Hiermee kun je, vanaf de grond, door de ogen van de draak genieten van het uitzicht.
Alle speelmogelijkheden in Nest! worden op verschillende hoogtes gemaakt. Het maakt dus niet uit of je er staand of zittend mee speelt. Een breed en rolstoeltoegankelijk vlonderpad verbindt verschillende speelonderdelen met elkaar. In het midden van het speelbos komt een geweldig speeltuinwaterbed waarop je je, ook met een rolstoel, echt even kunt uitleven. Maar er is straks ook een prikkelarme plek waar kinderen zich juist even terug kunnen trekken.

Een veilig speelbos voor iedereen
In Speelbos Nest! zijn straks verschillende speelmogelijkheden voor álle kinderen, met of zonder een zichtbare of onzichtbare beperking. Bij de ontwikkeling van het speelbos is het belangrijk dat het voor iedereen toegankelijk is. “Toegankelijkheid staat al jarenlang hoog in het vaandel bij de Efteling. We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis en veilig voelt in ons park. Dat is voor Speelbos Nest! het uitgangspunt geworden. We willen daar een plek creëren die voor alle jonge durfals toegankelijk is en waar kinderen onbezorgd samen kunnen spelen. Of dat nu een kind met of zonder (zichtbare) beperking is”, vertelt Fons Jurgens, Algemeen directeur Efteling. “Ondanks het feit dat het attractiepark momenteel gesloten is en we in een onzekere situatie verkeren, wordt toch met de realisatie van het nieuwe speelbos gestart. Nest! stond al langere tijd op de planning en dit toegankelijke speelbos is een belangrijke toevoeging voor de jongste bezoekers van Ruigrijk.”

Stichting het Gehandicapte Kind
Tijdens de ontwikkeling van Speelbos Nest! heeft de Efteling advies ingewonnen bij Stichting het Gehandicapte Kind. Zij zijn deskundig in toegankelijkheid voor kinderen met een beperking en weten precies wat er nodig is om een speeltuin geschikt te maken voor álle kinderen. Daarom wordt Nest! voor de opening getest door hun Speeltuinbende; een groep van kinderen met en zonder beperking. Op die manier wordt Speelbos Nest! straks dé plek voor alle jonge bezoekers.

Meer info over de Efteling vind je hier.