Zoeken
!Nieuwe aanbiedingen

Wat zoek je?

Bestemmingen

Hotels & Restaurants

Evenementen

Nieuws / Efteling - nieuw speelbos "NEST"!

20 oktober 2020

Nieuw vanaf zomer 2021: speelbos Nest!

Op 30 november rijdt Polka Marina haar laatste ronde MAAR...... natuurlijk komt er voor de jonge bezoekers van Ruigrijk iets leuks voor in de plaats!

Wie nog te klein is voor de achtbanen en moet wachten op grote(re) broers, zussen, neven of nichtjes die wél in de Python, Joris en de Draak of Vliegende Hollander gaan, kan vanaf komende zomer spelen in dit nieuwe speelbos van circa 1200 m³ waarin op een speelse manier elementen van de achtbanen terug te vinden zijn.

Vlakbij de Polka Marina, namelijk tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery, opent in de zomer van 2021 Nest!: een speelbos met verschillende speelmogelijkheden voor álle kinderen, met of zonder een zichtbare of onzichtbare beperking.

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van dit speelbos is er rekening gehouden met bezoekers met of zonder een zichtbare of niet zichtbare beperking. Efteling-ontwerper Robert-Jaap Jansen en het projectteam worden hierin bijgestaan door verschillende adviseurs en experts op het gebied van ‘inclusief spelen’. In het speelbos Nest! kunnen straks álle kinderen samen spelen.
Zo is het pad dat door het bos loopt ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel en zijn er speeltoestellen zoals een rolstoelglijbaan en een verhoogde zandbak. Ook beschikt het bos over prikkelarme plekken waar kinderen iets meer rust kunnen vinden.

Meer info over de Efteling vind je hier.